Pridrahé parkovanie vyháňa zamestnancov Auparku

  • Spravodajstvo
  • 15. novembra 2017, 10:16
  • Autor:Daniela Serišová

Parkovanie v parkovacom dome v piešťanskom Auparku je od novembra už podľa nových podmienok. Bežný návštevník, ktorý ide nakupovať, to veľmi ani nepostrehne. Horšie to však je, ak by ste tam chceli nechať auto počas celého dňa.

Pred zmenou poplatku za parkovanie sa v Auparku platilo 50 centov za vstup. Bolo teda jedno, či tam auto parkovalo hodinu alebo 12 hodín, zakaždým bola cena 0,50 eur. Od prvého novembra je už ale lacné parkovanie minulosťou. Nepostihlo iba nakupujúcich, ale hlavne tých, ktorí v Auparku pracujú.
Pokiaľ zákazník zaplatí za trojhodinové nakupovanie stále 0,50 eura, zamestnanca to za 12-hodinovú zmenu vyjde poriadne draho. Za prvé tri hodiny je to síce 50 centov, ale za každú ďalšiu hodinu si zamestnanec priplatí 1 euro. Takže parkovanie počas celej pracovnej zmeny ho vyjde na takmer 10 eur, čo je pre väčšinu zamestnaných v Auparku likvidačné.
Keďže viacerí nie sú z Piešťan, ale z okolitých dedín, využívajú na dopravu autá. Od začiatku novembra tak ďalšie desiatky áut zapratávajú už aj tak preplnené mestské parkoviská. Zamestnanci Auparku sa s novým systémom nechceli uspokojiť a podporu hľadali až na mestskom úrade. Podľa našich informácií by mesto malo mať právo v Auparku na 100 miest, ktoré by mohli byť využité pre zamestnancov.
Riešenie problému trvá vyše troch týždňov, no zatiaľ bez výsledku. Podľa zamestnancov prevádzok im Aupark vôbec nechce pomôcť, parkovné zdvihli a, ľudovo povedané, kašlú na nich. Podľa vyjadrení od rôznych rozhorčených zamestnancov vyplýva, že ak by mal Aupark nejakú ochotu im pomôcť, už pred samotnou zmenou systému parkovania by im zabezpečil náhradné riešenie.
Samotný Aupark tvrdí, že zvažuje rôzne riešenia danej situácie. Najlepším a aj najrýchlejším riešením by však bolo vyhradenie miest pre zamestnancov alebo výroba špeciálnych parkovacích kariet. Kým sa však niečo začne diať, zamestnanci z rôznych prevádzok budú naďalej parkovať mimo obchodného centra a blokovať autami ulice v blízkom okolí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel