Pri zimnom štadióne našli bombu v igelitke

  • Spravodajstvo
  • 24. októbra 2017, 10:55
  • Autor:gak

Už v úvode minulého týždňa museli príslušníci piešťanskej mestskej polície ukázať, že majú „silné“ paže.

V pondelok 16. októbra ich o 15.30 hodine telefonicky požiadala o pomoc pracovníčka zariadenia Lumen, ktorá si nevedela dať rady s agresívnym pacientom, 42-ročným V. D. z Piešťan. Hliadka zotrvala na mieste do príchodu RZP a pomohla muža naložiť so sanitky, ktorá ho previezla na ďalšie lekárske vyšetrenie do nemocnice.
Na druhý deň smerovala hliadka MsP k Balneologickému múzeu, kde mal vedľa budovy v kríkoch ležať dlhšiu dobu neznámy muž. Vykľul sa z neho miestny bezdomovec, len 23-ročný I. M., ktorý musel ísť dospať sen niekam inam.
Horúcejšie bolo policajtom v stredu 18. októbra, keď im pred jednou hodinou popoludní oznámil pracovník kľúčovej služby podozrivú igelitovú tašku. Tá ležala v blízkosti parkoviska pred zimným štadiónom a oznamovateľ mal podozrenie, že mohlo ísť o nástražný výbušný systém.
O udalosti boli ihneď informovaní aj štátni policajti, ktorí na miesto vyslali hliadku OO PZ. V igelitke bola delostrelecká strela z druhej svetovej vojny s priemerom 120 mm. Na zneškodnenie ju prevzal policajný pyrotechnik.

Po vyriešení tohto prípadu už čakal mestských policajtov len štandardný „bombónik“ – nehybne ležiaci opitý Piešťanec, tentoraz na detskom ihrisku na Ulici A. Hlinku. Keďže bolo iba 15. hodín a 66-ročný E. M. sa zjavne nemienil hrať, hliadka informovala manželku, nech si ho príde zobrať domov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj