Pre letisko budú hľadať strategického partnera

  • Spravodajstvo
  • 20. júna 2017, 13:18
  • Autor:SITA

Mesto Piešťany ako menšinový akcionár spoločnosti Letisko Piešťany, a.s. požiadalo predstavenstvo spoločnosti o zrušenie mimoriadneho valného zhromaždenia naplánovaného na stredu 21. júna. Dôvodom bolo rokovanie na pôde najväčšieho akcionára, Trnavského samosprávneho kraja, so spoločnosťou L&L com, ktorá vypracovala ekonomickú analýzu letiskovej spoločnosti. Predstavenstvo žiadosť Piešťan akceptovalo. Informoval o tom Mestský úrad v Piešťanoch prostredníctvom hovorkyne Evy Bereczovej.

Akcionári majú podľa Bereczovej v ďalšom kroku za asistencie poradcov zabezpečiť predpoklady na získanie strategického partnera a rozšírenie biznis modelu pre stabilizáciu hospodárenia spoločnosti, zabezpečiť poradenstvo s využitím potenciálu majetkovej podstaty letiskovej spoločnosti a jej začlenenia do funkčnej štruktúry letísk v Európe.

Spoločnosť Letisko Piešťany má už dlhší čas existenčné problémy, svojimi službami si nedokáže zarobiť ani na bežnú prevádzku. Najväčší akcionár, Trnavský samosprávny kraj, navrhoval v závere minulého roku jej likvidáciu, čo by znamenalo zastavenie letiskovej prevádzky v kúpeľnom meste. Proti tomuto kroku zorganizovali v Piešťanoch petíciu, pod ktorú sa podpísalo asi 7 000 ľudí.

Okrem Trnavského samosprávneho kraja (59,31 %) sú ďalšími akcionármi v spoločnosti mesto Piešťany (20,04 %) a ministerstvo dopravy (20,65 %). Letisko Piešťany vytvára každý mesiac stratu asi 30-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela