Pozor na opustené domy

  • Spravodajstvo
  • 14. mája 2014, 08:27
  • Autor:Judy Štorková

Vyrástla som v Pentagone, teda aj na „Dubku“ a hlavne v Inčučune. Ako deti sme so záujmom sledovali prichádzajúce a odchádzajúce čierne „sanitky“ do objektu pitevne. Najviac nás fascinovala malá biela rakvička, ktorú občas vykladali z pohrebného auta, a len tri metre od rampy vytekajúca hnedá tekutina priamo do Dubového.

Fantázii sme pod vplyvom Gričskej čarodejnice medze nekládli. Teraz sa tam hráva moja mladšia dcéra a aj tú (s celou partiou) zaujala budova opradená tajomnom. Keď som sa dopočula, že sa tam chcú ísť pozrieť, povedala som im všetky informácie, ktoré som o krošlákovci a o pitevni vedela. Aké je to nebezpečné, ako tam určite bývajú narkomani a bezdomovci a ako na nich môže niečo spadnúť alebo ony do niečoho – a to som si myslela, že celý objekt je úplne prázdny bez zariadenia, inventáru. Je to neuveriteľné, že tam všetko toto zostalo.
Chcela by som upozorniť rodičov, predovšetkým teraz pred letnými prázdninami, na nástrahy v podobe opustených budov. Deti sa často zhlukujú v partiách a dodávajú si odvahy na prieskumné cesty, ale keby jedno z nich padlo do nejakej jamy, je otázne, či by ostatné nezutekali a nenechali ho v nej.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 13. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín