Poslanci za sto eur, vedenie radnice až za trojnásobok

  • Spravodajstvo
  • 6. augusta 2015, 12:15
  • Autor:Jozef Vojčiniak

V Piešťanskom týždni číslo 29/15 sme zverejnili informáciu o podivnej služobnej ceste (výlete?) do Luhačovíc piešťanského viceprimátora Michala Hyneka, prednostky mestského úradu Dáše Rehákovej a vedúcej kancelárie primátora Lenky Slimákovej. Zistené skutočnosti neušli pozornosti poslaneckého zboru a uznesením nechali ich cestu preveriť hlavnému kontrolórovi. To sa však nepáčilo primátorovi Milošovi Tamajkovi a poslancov na zastupiteľstve verejne vyzval, či nechcú nechať skontrolovať aj svoju cestu do Poděbrad.

Výzva štatutára sa nestretla s pochopením, poslanci uznesenie o preverení podivnej služobnej cesty radničnej trojky neupravili. Ako nám však po zastupiteľstve skupina predkladateľov uznesenia povedala, na finančnú kontrolu čerpania prostriedkov z mestského rozpočtu M. Tamajka nepotrebuje uznesenie, môže ju vykonať na základe vlastnej iniciatívy.

Redakčná kontrola
Primátor však žiadnu kontrolu neinicioval, preto sme sa rozhodli urobiť to za neho a okolnosti poslaneckej cesty do Poděbrad sme preverili. Žiadosť o zverejnenie informácií sme zaslali priamo účastníkom otvorenia letnej kúpeľnej sezóny v Poděbradoch Adriane Drahovskej, Tomášovi Hudcovičovi a Petrovi Trembošovi. Odpovede prišli takmer obratom.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava