Poslanci vyzývajú primátora konať voči konateľovi Vermešovi

  • Spravodajstvo
  • 23. augusta 2017, 12:48
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Primátor Piešťan Miloš Tamajka je ako štatutár mesta od nového roka jediným členom valného zhromaždenia v mestskom bytovom podniku, ktoré museli z dôvodu nastolenia zákonnosti opustiť poslanci mesta.

Tak sa jediným kontrolným orgánom v spoločnosti nad krokmi primátora Tamajku a konateľa Pavla Vermeša stala päťčlenná dozorná rada. Jej členovia nie sú s riadením spoločnosti spokojní a hrozia svojou abdikáciou.
Kroky, ktoré od úvodu roka podnikol konateľ Pavol Vermeš, totiž podľa názoru poslancov vedú k neustálemu porušovaniu zákona a stanov v mestskej eseročke. To spôsobuje vážne trhliny pri práci kontrolného orgánu, a preto traja členovia dozornej rady na tieto nezákonnosti písomne primátora aj upozornili. Obsah tohto listu prinášame v samostatnom článku pod názvom Upozorňujú na závažné porušenia stanov.
Navyše, poslanec Peter Tremboš sa členstva v dozornej rade k 15. augustu hneď vzdal, Denis Kristek a Andrej Klapica dali Tamajkovi 14 dní na prijatie nápravy, lebo inak aj oni z dozornej rady odídu.
Na najnovšie udalosti v bytovom podniku sme sa pýtali všetkých členov dozornej rady. Vychádzali sme z informácie, že niektoré úradné podania bytového podniku sú na jednotlivé inštitúcie stále predkladané v mene bývalej konateľky Evy Kollárikovej.
Podľa zákona č. 246/2015 o správcoch bytových domov a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov (zákon o správcoch) musí byť každý správca zapísaný v zozname správcov, ktorý vedie Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR za zákonom stanovených podmienok.
Zistili sme, že v tomto zozname stále figuruje Eva Kolláriková aj napriek tomu, že bola dňa 22. decembra 2016 odvolaná z funkcie konateľky a zároveň riaditeľky bytového podniku. Tým nie sú naplnené zákonné podmienky pre výkon správy bytových domov a bytovému podniku za to hrozia finančné sankcie. Do uzávierky nám poslali stanoviská Peter Tremboš, Andrej Klapica, Matúš Kromholc a Denis Kristek. Uvádzame ich v ankete. Na našu otázku neodpovedal predseda dozornej rady Michal Hynek.
Vysvetlenia spomínaných okolností sme žiadali aj od vedenia mesta. Pýtali sme sa, kto za takýto nezákonný stav v bytovom podniku zodpovedá, aké opatrenia na odstránenie nezákonnosti pri správe bytových domov primátor M. Tamajka ako jediný člen valného zhromaždenia prijme a kedy mestská spoločnosť odstráni nezákonnosti v zmysle zákona č. 246/2015 pri správe bytových domov. Odpovede radnice prinášame v samostatnej časti bez redakčných zásahov v článku Radnica odpovedá na naše otázky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava