Poslanci nechcú zveriť majetok Vermešovi

  • Nezaradené
  • 19. septembra 2017, 12:30
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Bytový dom na Kukučínovej ulici získalo mesto Piešťany späť do svojho majetku po 25 rokoch. Nehnuteľnosť v rozpore so zákonom v minulosti získal niekdajší piešťanský viceprimátor od mestského správcu nehnuteľností DOSPRA, predchodcu dnešného bytového podniku.

Po tejto skúsenosti pristúpilo v minulosti mestské zastupiteľstvo k opatreniam, aby už nikdy viac nemohol jeden človek rozhodovať o miliónovom majetku. Podľa poslancov hrozí, že sa všetko vráti do starých koľají. Jedným z opatrení bol vznik mestskej eseročky bytový podnik a obsadenie valného zhromaždenia aktuálnymi mestskými poslancami. Takto to fungovalo až do decembra 2016.
Rozpredaj mestských majetkov bývalou mestskou akciovkou DOSPRA rozlúskol po rokoch súdnych ťahačiek až Najvyšší súd SR. Ten v podstate vo svojom výroku konštatoval, že DOSPRA ani nevznikla, a preto stratili platnosť všetky predajné zmluvy a mestu sa pomaly vracajú jeho nehnuteľnosti.
Zrejme aj posledné kroky súčasného konateľa bytového podniku Pavla Vermeša motivovali členov mestskej rady, aby nesúhlasili s návrhom vedenia mesta zveriť znovunadobudnutú budovu na Kukučínovej ulici do správy bytového podniku pod vedením P. Vermeša.
„Nepodporím zverenie tohto majetku do rúk bytového podniku z obavy, aby nám to Vermeš náhodou niekomu nepredal,“ zdôvodnila svoje rozhodnutie nehlasovať za návrh radnice poslankyňa Iveta Babičová. K nej sa pridala aj väčšia časť mestskej rady, tá svojím hlasovaním nepodporila tento návrh a rovnako odporučila konať aj všetkým poslancom mestského zastupiteľstva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava