Pomôžme našim skautom zo Serede!

  • Spravodajstvo
  • 5. novembra 2015, 12:29
  • Autor:jj

Skauti z 80. zboru Ginko Piešťany sa rozšírili o nových členov, prvý oddiel v Seredi. Známy výrok Júliusa Satinského „Nič lepšieho ako skauting doteraz nikto pre deti nevymyslel,“ si overí najmä mládež z ďalšieho mesta aj vďaka ochote a pomoci členov Zborovej rady z Piešťan.

Pozitívne je, že okrem trávenia voľných chvíľ v prírode sa iniciatívne obzerajú aj okolo seba v mieste bydliska. A prišli na nápad – postaviť nové netradičné ihrisko, štýlovú fit dráhu z prírodných materiálov v areáli Základnej školy J. A. Komenského a cirkevnej ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi.
Zapojili sa do grantovej schémy Komunitné projekty nadácie VÚB.
Projekt sa po vyhodnotení odbornou komisiou dostal do výberu troch najlepších v Trnavskom kraji. Teraz ich čaká druhá fáza, verejná hlasovacia SMS súťaž.
Hlasovanie je na stránke www.vub.sk/komunitne-granty prístupné do 20. novembra. Stačí si zvoliť Trnavský kraj a pri projekte „Prekonaj sám seba, Slovenský skauting, 80. zbor Piešťany“ stlačiť ikonu hlasuj. Zasielanie SMS správ je pre užívateľov bezplatné.
Víťaz získa grant v hodnote 10 000 eur na realizáciu svojho nápadu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava