Poľovnícke slávnosti v kúpeľoch

  • Spravodajstvo
  • 29. septembra 2014, 08:17
  • Autor:ts

Jeseň sa nesie v znamení zlatistých farieb, hmlistých rán, dozrievajúceho vína, posledných teplých slnečných lúčov babieho leta a na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch tradične aj v šate Poľovníckych slávností.
Už od piatka 3. októbra budú môcť návštevníci kúpeľov obdivovať výstavu poľovníckych trofejí z revírov v okolí Piešťan.

O zábavu sa v piatkový večer v reštaurácii VIVO – Víno, pivo a slovenské špeciality, pri Napoleonských kúpeľoch postará skupina E.M.I. V sobotu ráno začne bublať pravý poľovnícky guláš a jednotlivé družstvá budú môcť predviesť svoje kuchárske umenie. Napokon, pôjde o súťaž a za najlepší guláš bude udelený víťazný pohár. K poľovníckym špecialitám patria samozrejme slovenské vína a do tanca zahrá výborná hudba v podaní Krakovčanky, Vavrineckej trojky, Inovčanky a Váh River Bandu.
Fanúšikovia poľovníctva určite nájdu niečo do svojej výbavy v stánkoch s touto tematikou, ženské oko zase potešia kvetinové a ovocné aranžmány študentov Strednej záhradníckej školy v Piešťanoch, keramika, fúkané sklo a iné remeselné výrobky. Popoludní predvedú poľovníci svojich najvernejších pomocníkov – poľovné plemená psov a krásne pernaté dravce priamo pred kúpeľným domom Irma. Sprevádzať ich budú trubači a taktiež bude možné vidieť ukážky vábenia zveri.
V nedeľu sa na počesť patróna poľovníkov uskutoční slávnostný sprievod od Thermie Palace do hudobného pavilónu Harmony, kde o 10.30 hodine odslúži svätohubertskú omšu s posvätením prinesených darov Mons. Jozef Bohunický. Ak by jesenné slniečko podujatiu neprialo, omša sa bude konať v Kongresovom centre.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín