Podnikateľ Zemek plánuje vybudovať termálny park za 25 miliónov

  • Spravodajstvo
  • 21. mája 2018, 23:32
  • Autor:sita

Termálny park s komplexom vnútorných a vonkajších bazénov so zázemím a wellness hotelom plánuje v lokalite Lodenica na okraji Piešťan vybudovať spoločnosť Z-group českého podnikateľa Zdeňka Zemeka.

V prvej etape chce postaviť objekt s vnútornými a vonkajšími bazénmi vrátane vonkajšieho plaveckého bazéna s dĺžkou 50 metrov. V druhej etape má pribudnúť wellness hotel s multifunkčnou kongresovou sálou, vlastným bazénom a wellness priestormi.
Predpokladaný termín dokončenia prvej etapy projektu s pracovným názvom Therme park Piešťany je apríl 2020, druhej november 2022. Investičné náklady sú predbežne odhadnuté na 25 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie.
Maximálna kapacita termálneho parku je odhadovaná na tisíc návštevníkov v zimnom období a 2200 návštevníkov v lete. Hotel má mať kapacitu 150 lôžok. Zemek svoj podnikateľský zámer prezentoval už pred tromi rokmi priamo v Piešťanoch.
Vtedy odmietol, že by jeho investícia mohla nejakým spôsobom ohroziť existujúce kúpele. „My uvažujeme s kapacitou na úrovni 150-200 postelí, to je desatina toho, čo majú terajšie kúpele, takže konkurenciou nebudeme,“ povedal.
Spoločnosť Z-group vlastní na okraji Piešťan pozemky s rozlohou takmer 6,2 hektára s geologickým vrtom s termálnou liečivou vodou. Tá má podľa geológa Miroslava Kráľa úplne rovnaké vlastnosti ako voda, ktorú využívajú Slovenské liečebné kúpele na Kúpeľnom ostrove. Do bazénov plánovaného termálneho parku má byť podľa zverejneného zámeru napúšťaná primárne pitná voda z vlastných studní.
Zemek podniká v Českej republike v autobusovej doprave, hutníctve, strojárstve, ale aj v kúpeľníctve.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav