Pleť oholená britvou vydrží hladká dlhšie

  • Spravodajstvo
  • 24. februára 2017, 15:31
  • Autor:am

Skrášľovanie a starostlivosť o zovňajšok už dávno nie je len výsadou žien. Po ruke profesionála, odborníka, siahajú muži každého veku a nechávajú si nielen oživiť strih vlasov, ale aj upraviť bradu. Čo je momentálne trendom v starostlivosť o bradu, vlasy a pleť? To nám objasnil Daniel Vlach z tradičného pánskeho holičstva On Edge v Piešťanoch.

Muži sa holia odnepamäti. Grify pritom odpozerajú od svojich otcov či starších súrodencov, no môžu sa na nich pritom nalepiť rôzne chyby. Samozrejmosťou je holenie mokrej pokožky s použitím peny, ktorá chĺpky zjemní. Nedá sa povedať, že sa treba holiť len v smere alebo protismere rastu chĺpkov, pretože na rôznych miestach tieto môžu rásť rozdielnym smerom, a najlepší efekt potom vzniká kombináciou oboch spôsobov. „Holenie má svoju presnú technológiu, presné ťahy a postup. Odporúčame holiť v smere aj v protismere rastu chĺpkov,“ povedal D. Vlach.

Následnému podráždeniu pokožky je vraj možné vyhnúť sa dvomi spôsobmi, používaním správneho produktu pred a po holení a trénovaním pokožky na podráždenie. Ak by ste si chceli vytvoriť trendy účes, momentálne sú v kurze zostrihy s ostrými kontúrami. Prihliada sa pritom vraj na veľa skutočností, ako je tvar hlavy, typ tváre, tvar lebky a typ vlasu. Zladenie týchto faktorov je kľúč k úspechu a dokonalému účesu.

Výsledok domácej starostlivosti však nebude nikdy taký ako z tradičného pánskeho holičstva, kde sa páni dočkajú okrem profesionálneho prístupu a rád ohľadom ďalšej starostlivosti tiež dezinfekcie a čistoty nástrojov, ale aj zohľadňovania stavu a citlivosti ich pokožky.

Prvé tradičné pánske holičstvo vzniklo len nedávno na Radlinského ulici. „Nakoľko Piešťany sú krásne mesto s množstvom turistov, rozhodli sme sa otvoriť dve kaderníctva, jedno dámske a jedno tradičné pánske holičstvo, kde striháme a holíme britvou,“ uviedol D. Vlach. V kaderníctve oddelili dámsku časť od tej pánskej. „Klientky si vedia vychutnať pohodlie a prístup bez mužského pohlavia. Muži si ocenia súkromie a príjemné prostredie. Páni potrebujú kompletne rozdielnu starostlivosť ako dámy. Používame tradičné britvy na holenie a holiacu technológiu.“

Použitím britvy vzniká úplne rozdielny efekt ako pri použití strojčeka. „Výsledok po holení britvou je fenomenálny. Pleť je úplne hladká, ako keby na tvári nikdy nerástli fúzy. Takéto holenie vydrží dlhšie ako holenie doma,“ konštatoval D. Vlach.

Starostlivosť o zovňajšok najlepšie zvládnu ruky profesionálov.

Okrem úpravy brady je pánom dopriata aj starostlivosť o ňu, strihanie moderných strihov, farbenie vlasov a brady, úprava obočia, kúru na podporu rastu vlasov a brady a čistenie pleti na tvári pomocou čistiacej, dnes tak veľmi populárnej čiernej masky. „Je vhodná viac pre mužov. Jej aplikácia je individuálna podľa stavu pokožky a veku klienta. Pleť po aplikácii masky nadobudne sviežosť, čistotu a tonizáciu.“

Po úprave zovňajšku je klient poučený, ako sa má o seba i o bradu starať, ako si ju má doma upraviť a aké výrobky má doma využívať. Iba v salóne On Edge si dokonca môže kúpiť prípravky z Barba Italiana, keďže holičstvo je výhradný predajca pre Piešťany. Správnym využívaním produktov sa vylepší kvalita fúzov, vlasov a samotnej pokožky pre jej dokonalú komplexnosť a originalitu. Výrobky Barba Italiana sú založené iba na prírodnej báze. Každý produkt je vyrobený z výťažkov z hroznových jadierok. Barba Italiana je vzťah medzi tradíciou, inováciou a poéziou so snahou zjednotiť prírodu so všetkým, čo môže ponúknuť estetiku vytvorenú v Taliansku. Barba Italiana je vitalita esenciálnych olejov. Tieto oleje sú prítomné v listoch, okvetných lístkoch kvetín, v dreve v pozoruhodných rastlín vo forme drobných kvapiek. Obsahujú množstvo aktívnych zložiek, ktoré revitalizujú celé telo, vlasy a fúzy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel