Pivo Simeon tieklo z píp na September Feste, nechýbal ani maskot

  • Nezaradené
  • 19. septembra 2016, 21:13
  • Autor:vd

Milovníci piva ochutnali aj novú
značku rýdzo piešťanského piva -
Simeon. Nový produkt mal premiéru
na sviatku zlatistého moku September
Fest 2016. Najskôr ho v
pondelok 12. septembra slávnostne
predstavili v priestoroch pivovaru
na Mlynskej ulici v Piešťanoch,
potom na pódiu pivného festivalu
narazil pivovarník Stanislav Slížik
prvý sud.

Tryskajúcim pivom pokrstili novú značku predstavitelia mesta i pivovarníci a potom Simeona pustili do píp pod veľkým stanom plným smädných labužníkov na Námestí slobody, kde sa už tradične konal pivný festival. Nechýbal ani maskot – svätý Simeon, odetý do fraku. Pod cylindrom mu žiarili fičúrske fúzy, v rukách palička. Majitelia nového rodinného pivovaru častovali ľudí i hostí nielen pivom, ale aj veľkou narodeninovou tortou.

„Dobré pivo má byť prudko pivateľov, chmeľ a kvasinky z produkcie českých výrobcov,“ povedal pivovarník so skúsenosťami vedúceho výroby v pivovare Hlohovec, ktorý do mesta ruží prišiel z topoľčianskeho Topvaru.

Všetky pivá značky Simeon sú nefiltrované, nepasterizované, bez chemických prísad a bez pridávania vody. Sú plnej chuti a chmeľovej vône s korenistým zakončením. Pivné špeciály budú vyrábané zo zahraničných chmeľov, najmä amerických, v ktorých bude možné cítiť vôňu s nádychom po rôznych citrusových plodoch alebo po korení. „Naše pivá budú založené čisto na prírodných produktoch, pripravené z kvalitných surovín,“ dodal S. Slížik.

Nápoj budú plniť do 1,5-litrových pet fliaš, do päťlitrových súdkov alebo do sklených fliaš s objemom 0,75l. Výrobca ich chce ponúknuť pubom a pivárňam v Piešťanoch i v okolí. Pre návštevníkov Piešťan a kúpeľných hostí je pripravené darčekové balenie vo vybraných predajniach. Ak niekto z našincov chystá väčšiu oslavu či grilovačku, natankujú mu Simeon rovno v pivovare aj do jeho vlastných nádob v požadovanom množstve a zapožičajú výčapné zariadenie.
Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 20. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava