Piešťany sa presunom značky rozšíria

  • Spravodajstvo
  • 28. júna 2016, 08:09
  • Autor:vd

Piešťany budú pre vodičov približne
o osemsto metrov dlhšie. Môže
za to firma, ktorá požiadala o
presun tabule Piešťany na Žilinskej
ceste za budovu bývalého Zväzarmu
z dôvodu výstavby. Jednou
ranou tak zabijú dve muchy. Posun
dopravnej značky hrá do karát
aj mestu, uvažujú tu s výstavbou
zberného strediska.

„Posun obce povolil Okresný úrad Trnava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, na základe požiadavky spoločnosti LC Trans, ktorá má v predmetnej lokalite zámer výstavby,“ oboznámila nás hovorkyňa mesta Eva Bereczová. „Plánujeme tam postaviť kancelárie a zázemie,“ povedal konateľ piešťanskej autodopravnej spoločnosti Ladislav Kyšela. Náklady na osadenie značenia znáša jeho spoločnosť. „Krajský dopravný inšpektorát dal súhlasné stanovisko na vykonanie zmeny. Dôvodom bolo zosúladenie územnoplánovacej dokumentácie mesta Piešťany s osadeným trvalým dopravným značením,“ skonštatovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

„Mesto Piešťany trvalo na úprave najvyššej povolenej rýchlosti z 50 na 70 km/h, pričom sedemdesiatka bude v úseku od novej značky obce po križovatku s letiskom. V tejto veci nám okresný úrad vyhovel,“ uviedla E. Bereczová.

Posun obce bol nutný v súvislosti so zmenou cestného zákona a určenia cestných ochranných pásiem. V cestných ochranných pásmach je zakázaná výstavba objektov, pri ceste I/61 je ochranné pásmo päťdesiat metrov od osi cesty.

Pôvodne bolo cestné ochranné pásmo určené územným plánom a nebolo zriadené v prípade, že sa cesta nachádzala v zmysle katastrálneho zákona v zastavanom území obce. V tomto prípade sa uvedená lokalita skutočne nachádza v zastavanom území. Zmenou zákona sú cestné ochranné pásma zriadené mimo obce označené príslušným dopravným značením – Začiatok obce. Preto bolo nutné značku posunúť, aby bol umožnený rozvoj daného územia v zmysle územného plánu mesta Piešťany.

„Nakoniec sa ukázalo, že posun značky je výhodný pre samotné mesto z dôvodu zamýšľanej výstavby zberného strediska,“ dodala E. Bereczová.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek