Piešťany majú opäť hlavného kontrolóra

  • Spravodajstvo
  • 7. marca 2017, 21:22
  • Autor:pror

Mesto Piešťany má po troch mesiacoch opäť svojho hlavného kontrolóra. Poslanci si počas mestského zastupiteľstva v utorok 28. februára tajným hlasovaním v dvoch kolách za neho vybrali Martina Svorada. Druhá v poradí sa umiestnila mestská poslankyňa z klubu Spoločne pre Piešťany Zita Bruncková. Tá získala deväť hlasov, len o jeden menej ako M. Svorad.

O post hlavného mestského kontrolóra prejavilo záujem až deväť kandidátov. Našiel sa medzi nimi štátny policajt, ale aj mestský úradník. Do druhého kola tajnej voľby však postúpili iba dvaja jasní favoriti s celkovým súčtom devätnásť získaných hlasov, Z. Bruncková a M. Svorad. Zvyšní kandidáti dohromady získali len jediný hlas.

Nakoľko poslankyňa Z. Bruncková sa z dôvodu možného konfliktu záujmov hlasovania nezúčastňovala, počas prípravy druhého kola sa v kuloároch tvorili rôzne teórie o tom, ako to pri párnom počte hlasujúcich poslancov môže skončiť, ak obaja získajú rovnaký počet hlasov. I keď pre zmätky pri pečiatkovaní hlasovacích lístkov zo strany mestských úradníkov muselo byť druhé kolo zopakované, patová situácia nenastala a v tajnej voľbe M. Svorad získal nadpolovičnú väčšinu jedenásť hlasov. Z. Bruncková zopakovala svoj výsledok z prvého kola s počtom hlasov deväť.

M. Svorad pre piešťanský mestský úrad nie je neznáma osoba. Pracoval tu ako referent na oddelení hlavného mestského kontrolóra v rokoch 2005 až 2011 práve pod vedením Petra Konečného, ktorý sa tejto funkcie na konci minulého roka vzdal.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 7. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek