Piešťanský útulok podporili zbierkou Rakúšania

  • Spravodajstvo
  • 1. júna 2017, 08:10
  • Autor:am

Osudy opustených zvierat nie sú ľahostajné ani obyvateľom zahraničných krajín. Na výmenu brány piešťanského útulku sa prostredníctvom zbierky skladali ľudia v Rakúsku. Vďaka vyše siedmim stovkám eur budú mať pracovníci o čosi jednoduchšiu prácu.

Dvadsaťročná brána útulku pomaly doslúžila. Bola s ňou ťažká manipulácia, skrivenú a značne zničenú bránu nastal čas vymeniť. Riaditeľka útulku Ľubomíra Baleková o tomto probléme povedala pani Marion z Rakúska, ktorá opustené psy v Piešťanoch často navštevuje a pomáha im. „Len som spomenula v rozhovore s ňou, že by sa nám nutne zišla nová brána, ale nevychádza nám to momentálne v rozpočte a musíme počkať, kým našetríme, lebo prioritou je opatera, ošetrenie zvieratiek a zabezpečenie chodu útulku,“ uviedla pre Piešťanský týždeň riaditeľka.

Pani Marion neváhala a zorganizovala medzi svojimi facebookovými priateľmi finančnú zbierku, do ktorej sa zapojilo takmer dvadsať Rakúšanov. „Veľmi milo nás prekvapila vyzbieranou sumou vyše 700 eur. Brána je už hotová, v priebehu desiatich dní ju firma privezie a namontuje. Plánujeme tam umiestniť aj tabuľku s menami prispievateľov,“ skonštatovala riaditeľka.

V útulku je však okrem brány mnoho ďalších vecí hodných výmeny či opravy. „Je to ako starý dom, do ktorého treba neustále investovať. Teraz nás čakajú nátery kotercov, oprava a výmena ochranných pletív na dverách kotercov, plánujeme vyvýšenie oplotenia v areáli pre bezpečnosť psíkov. Dokážu sa totiž vyšplhať a preliezť aj dvojmetrový plot,“ prezradila Ľ. Baleková.

Takisto je podľa nej potrebné vydláždenie ďalších kotercov v areáli.
„Je toho stále dosť a bez pomoci príspevkov od dobrých ľudí by sme to nezvládli,“ dodala riaditeľka, pričom spomenula, že útulku by pomohla aj zavesovacia zasklená skrinka na oznamy pre návštevníkov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 30. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava