Piešťanské spravodajské naj: október 2017

  • Spravodajstvo
  • 9. januára 2018, 23:00
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o aktualitách a novinkách z miestnej komunálnej politiky. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom, pričom dnes si spoločne pripomenieme, čo sa v Piešťanoch udialo v októbri.

Novú cestu museli rozkopávať
Po kompletnej rekonštrukcii Sládkovičovej ulice v Piešťanoch, na ktorú si mesto vzalo úver takmer 770-tisíc eur, sa na komunikácii v stredu 25. októbra opäť objavili stavebné mechanizmy. Robotníci za ich pomoci vyrezali do asfaltu dve diery – pri Hodžovej ulici a pri križovatke s Meštianskou. Z jám vytŕčali vodovodné uzávery. Tým však práce neskončili, ba práve naopak, iba začali. V priebehu nasledujúceho mesiaca sa na vozovke objavila približne desiatka výrezov. No maslo na hlave má nie Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS), ako sa mnohí mylne domnievali, ale zhotoviteľ diela spoločnosť Eurovia, ktorá poškodila pri naťahovaní asfaltového koberca vodovodné uzávery. Ich opravu si Eurovia objednala u TAVOSu, preto bolo možné vidieť na Sládkovičovej aj „tavosákov“.

(foto: pror)

Okresný prokurátor: Vermeš je konateľom bytového podniku protiprávne
Nezákonný postup pri obsadení riadiacich postov v Bytovom podniku Piešťany zo strany primátora Miloša Tamajku oficiálne potvrdil piešťanský okresný prokurátor. Svojím písomným stanoviskom potvrdil len to, čo tvrdia od začiatku tohto roka niektorí mestskí poslanci, ale aj Piešťanský týždeň: Miloš Tamajka odvolal bývalú riaditeľku Evu Kollárikovú aj predsedu dozornej rady Martina Cifru bez súhlasu zastupiteľstva v rozpore so zákonom o majetku obcí.
 
(foto: pror)

Rozoberajú štyri chladiace veže na atómovej elektrárni
Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS) začala od pondelka 2. októbra rozoberať prvú zo štyroch chladiacich veží odstavenej atómovej elektrárne V1 v Jaslovských Bohuniciach. Veže vysoké 120 metrov s priemerom základne 84,4 metra stoja v areáli elektrární nad obcou od roku 1977, teda presne štyridsať rokov. Plánovaný termín odstránenia štyroch veží je podľa hovorkyne JAVYS Miriam Žiakovej koniec roka 2018.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel