Piešťanské spravodajské naj: november 2017

  • Spravodajstvo
  • 10. januára 2018, 22:38
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o aktualitách a novinkách z miestnej komunálnej politiky. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom, pričom dnes si spoločne pripomenieme, čo sa v Piešťanoch udialo v novembri.

Konečne došlo aj na Nálepkovu
Dlhé mesiace centrum Piešťan špatili škaredé výtlky. V novembri napokon na Nálepkovu ulicu prišli pracovníci s ťažkými mechanizmami, aby na komunikáciu natiahli nový asfalt. Oprava vozovky sa uskutočnila 13. a 14. novembra. Okrem tejto rekonštrukcie sa však v novembri začala i obnova Poštovej ulice a žľabov na Nitrianskej ulici. Obe boli ukončené v decembri.

(autor: vd)

Voľby 2017: Zomrel kráľ, nech žije kráľ!
Aj takto by sa dali parafrázovať výsledky volieb predsedu Trnavského samosprávneho kraja. Po 12 rokoch v tejto funkcii prehral Tibor Mikuš súboj s Jozefom Viskupičom. Vyššia volebná účasť však tentoraz bola jednoznačne v prospech jeho vyzývateľa. Poslanecké miesta na najbližších päť rokov za Piešťany obsadia Remo Cicutto (NEKA) – 3698 hlasov, Alan Suchánek (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, Zmena zdola, DÚ) – 3551 hlasov, Iveta Babičová (NEKA) – 3424 hlasov, Martin Cifra (NEKA) – 2899 hlasov, Lucia Drábiková (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, Zmena zdola, DÚ) – 2401 hlasov.
(autor: dan)

Proti vandalom bojujú kamerami
Ako sme už v tomto výbere spomínali, rok 2017 bol i rokom vandalov. Najväčším priestupkom bolo zrejme poškodenie národnej kultúrnej pamiatky, ktorou je Kolonádový most. Čmáraniciam neunikli biele steny, a dokonca ani vitrážové okná od Martina Benku. Uchránená nezostala ani budova kúpaliska Eva. Preto sa viac ako inokedy predtým začali ozývať žiadosti obyvateľov a aj poslancov na inštalovanie kamier. Mesto na rozhodnutie dlho nečakalo a osadilo nové kamery napojené na mestskú políciu. Monitorujú viaceré lokality – Kolonádový most, hokejbalové ihrisko, Lido, a pod.
(autor: Supa)

Kalamita: Stromy a skrížené kamióny bránili premávke
Dnes už si len matne spomenieme na prvý sneh tejto zimy. Vo štvrtok 30. novembra vytrvalé sneženie narobilo vrásky nielen vodičom a cestárom, ale aj polícii a hasičom. Trikrát sa v posledný novembrový deň piešťanskí hasiči vybrali na Prašník, kde odstraňovali zo snehom zaviatej cesty popadané stromy. Dolu horským priechodom Havran sa šmýkali kamióny, na Svrbickom kopci bola tiež situácia dramatická. Cestári brázdili s pluhmi cesty po celom kraji.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava