Piešťanské Monte Carlo – pretekári ohrozujú najmä chodcov v centre

  • Spravodajstvo
  • 21. júna 2017, 08:36
  • Autor:Peter Briška

Ešte pred dvomi rokmi sme informovali o tom, že po Teplickej ulici v centre Piešťan sa niektorí vodiči preháňajú na svojich autách či motocykloch. Na rýchlu a hlučnú jazdu poukazujú najmä mamičky s malými deťmi. Ulica je pomerne úzka.

Situácia sa po dvoch rokoch nezmenila, pretekári z Teplickej stále nezmizli. Najvypuklejšie to býva práve počas leta.

Sťažujú sa hlavne mamičky


„Som matka dvoch malých detí, ktorá denne prechádza celou Teplickou,“ začína podnet, ktorý už dávnejšie adresovala nemenovaná obyvateľka Piešťan mestskému úradu. Za najproblémovejší označila úsek medzi križovatkou s Radlinského ulicou a Auparkom. „Veľa vodičov sa tu snaží predviesť rýchlosť a zvuk svojich vozidiel. Denne som svedkom prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti,“ píše v podnete.

Aj ďalšia matka, zhodou okolností taktiež dvoch detí, tadiaľ vodí denne deti do škôlky. „Je to každodenná záležitosť. Najmä popoludní. Niekedy doslova uskakujeme, keď som na bicykli, chodím iba po chodníku,“ dodala s tým, že nikdy tam nevidela policajtov, ktorí by merali rýchlosť.

Na ulici sídli mestská polícia, okná majú otočené priamo do ulice. Podľa jej náčelníka Marcela Mihalika táto problematika už nie je taká vypuklá ako kedysi. „Je toho podstatne menej z jediného dôvodu, po Teplickej chodí oveľa viac áut,“ povedal Mihalik. Pre frekventovanú dopravu si to tam vraj šoféri „predvádzači“ nemôžu ani rozbehnúť.

Neváhajú obiehať


Priamo na mieste sme zistili, že áut na Teplickej je skutočne viac, čo však neodrádza „pretekárov“. Neváhajú obiehať s plynom na podlahe. Za najproblémovejší úsek sme aj my označili časť ulice od Auparku po križovatku s Radlinského. Najmä popoludní. Štátni policajti neevidujú Teplickú ako rizikový úsek. Z toho dôvodu tu vykonávajú dohľad nad plynulosťou a bezpečnosťou premávky rovnako ako inde. „Polícia neeviduje žiadne sťažnosti ani podnety v súvislosti s Teplickou ulicou. Napriek tomu apelujeme na vodičov, aby dodržiavali predpisy a uvedomili si, že frajerina za volant nepatrí,“ napísala Martina Kredatusová, krajská hovorkyňa polície. Dodala, že ak budú občania svedkami porušovania predpisov, majú to oznámiť na linku 158. Z radnice nám potvrdili, že problémy sa začali objavovať až po obnove ulice pred niekoľkými rokmi.

Preberú to komisie


Mesto sa v tomto prípade môže obrátiť na štátnu políciu, aby ulicu častejšie monitorovala. Riešením by mohli byť aj spomaľovače, ktoré by ulicu rozdelili. Radnica o nich neuvažuje, pretekármi na Teplickej sa však plánuje zaoberať. „Problematika nedodržiavania jazdnej rýchlosti na Teplickej ulici bude predložená na rokovanie dotknutých komisií,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa mesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel