Piešťanské mamičky sa zapojili do týždňa nosenia detí

  • Nezaradené
  • 16. mája 2017, 15:07
  • Autor:ts/red

Nosiaci rodičia z celej Európy oslávili v dňoch 8. až 14. mája prvý ročník Európskeho týždňa nosenia detí. Viac ako 37 slovenských miest a zároveň vyše 26 krajín po celej Európe sa zapojilo do prvého ročníka tohto podujatia, aby tak spoločne vytvorili európsku komunitu nosiacich rodičov. Piešťany boli súčasťou.

Motto prvého ročníka podujatia „Stále ťa nosím“ odzrkadľuje životný štýl a postoj rodičov, pre ktorých je nosenie neoddeliteľnou súčasťou bežného života. Cieľom bolo poukázať na výhody nosenia a jeho prospešnosť pre dieťa aj pre rodičov.

„Účasť nás veľmi potešila a ukázala, že sa oplatí organizovať takéto podujatie aj tu v Piešťanoch. Tešíme sa, že k nám pribudli nové mamičky. Je vidieť, že je nosenie stále populárnejšie a stále viac rodičov si uvedomuje jeho výhody,“ uviedla Veronika Smininová, hlavná organizátorka piešťanského podujatia.

V kúpeľnom meste projekt odštartovali cvičením a salsou s deťmi v nosičoch a šatkách, ktoré sa konalo v stredu 10. mája. Asi dvanásť mamičiek si užilo kúsok tanca a športu. Cvičenie môžu i naďalej pravidelne navštevovať každú stredu dopoludnia.

Vo štvrtok 11. mája sa konala podporná skupina v Materskom centre Úsmev, kde bol prezentovaný aj tovar jedného e-shopu, ktorý priniesol nosiče a šatky. Mamičky si vyskúšali rôzne modely, aby vedeli, čo im najlepšie sadne. Podpornej skupiny sa zúčastnilo 15 mamičiek s deťmi.

Európsky týždeň nosenia detí zavŕšili Piešťanci piatkovým výstupom na Červenú vežu. Bola to jedna z príležitostí, kde sa mohli zapojiť celé rodiny. „Výstup nám takmer prekazil dážď. Ale som rada, že to neodradilo mamy, otcov a celé rodiny, aby strávili čas v prírode,“ povedala V. Smininová.

„Zároveň by sme mamičkám chceli poďakovať za priazeň, ktorú nám venovali počas celého týždňa. Ďakujeme aj sponzorom, vďaka ktorým sme sa mohli pripojiť k oslave nosenia v celej Európe,“ dodala organizátorka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 16. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava