Piešťanské kultúrno-spoločenské naj: september 2017

  • Spravodajstvo
  • 8. januára 2018, 22:36
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o novinkách zo sveta kultúry a spoločenského diania. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom. Dnes si zaspomíname, čím Piešťany žili v septembri.

Lodenica spravila bodku nielen za festivalovým letom
Záver slovenského festivalového leta tradične patrí piešťanskej Lodenici. Najväčší festival country, folku a trampskej hudby pozýval do malebného autokempingu na Lodenici návštevníkov už po 19. raz. Za tie roky si organizátori i milovníci hudby zvykli na vrtochy počasia, aké prináša prelom augusta a septembra. Nebolo to inak ani tento rok, a tak slnečné teplé počasie opäť vystriedali dážď a zima.

(foto: gak)

Ukážky vojakov a policajtov sledovali deti i dospelí
Občas plač, inokedy smiech, vypúlené oči od úžasu a do toho streľba či hukot leteckých motorov. Vzrušenie i zábavu priniesol už 11. ročník Dňa ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi, ktorý sa uskutočnil v priestoroch areálu Vojenského historického múzea v Piešťanoch. Organizátorom i stovkám návštevníkov rôzneho veku v sobotu 9. septembra prialo aj počasie, najviac však dalo zabrať parašutistom, ktorí mali čo robiť, aby ich nárazový vietor nesfúkol.
(foto: vd)

Úžasný záhradnícky upršaný deň
Aj tak možno nazvať sobotňajšie kvetinové korzo s alegorickým sprievodom, ktoré ukončilo 24. ročník medzinárodnej súťaže profesionálnych floristov a mládeže Victoria Regia Piešťany. Kvetinové slávnosti sa začali v stredu súťažou vo viazaní kytíc či v umeleckom využití kvetov a rastlín pri zdobení súťažných predmetov ako klobúky, topánky či gumáky. Keďže floristi súťažili na tému Kvety a móda, držať sa jej mali aj tvorcovia alegórií, ktorí svoje výtvory prezentovali na verejnosti v sobotu 23. septembra popoludní v rámci kvetinového korza.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav