Piešťanská anabáza opitého seladóna

  • Spravodajstvo
  • 4. októbra 2017, 10:16
  • Autor:gak

Nielen dobrý vojak Švejk mal svoju legendárnu anabázu. Svojím putovaním sa mu chcel vyrovnať 61-ročný P. H. z Piešťan, ktorý niekoľkokrát zamestnával mestskú políciu (MsP) v priebehu niekoľkých hodín.

Po prvý raz s ním mala hliadka (MsP) do činenia v utorok 26. Septembra, keď bola o 13.10 hodine vyslaná na okružnú križovatku Krajinská cesta – Ulica Dominika Tatarku. Podľa oznámenia tam naozaj spomínaný Piešťanec ležal na zemi. S hliadkou komunikoval, no odmietol lekárske vyšetrenie, tak ho policajti z ležoviska vykázali.
Kam sa pobral, nevedno. No ešte v ten deň okolo 23. hodiny si jeho potackávanie všimol obyvateľ Teplickej ulice. Niežeby bol udavačom, ale v predvídavosti bral ohľad na obyvateľov sídliska Pentagon, kde sa pri chôdzi 61-ročný Piešťanec opieral o zaparkované autá.
Svoju bezcieľnu pochôdzku mestom opilec obhajoval hľadaním kamarátky, len nevedel, kde býva. Keďže to nevedela ani hliadka MsP, dotyčného upozornila, aby nikoho svojím pátraním nerušil a aby sa popri autách presúšal opatrne. Oznamovateľa po obhliadke predmetných zaparkovaných áut upokojila, lebo na nich nezistila žiadne poškodenia.
Aké prekvapenie nastalo, keď ono indivíduum stretli aj po tretíkrát. Teraz ho, ale už v stredu 27. septembra, nahlásil obyvateľ činžiaka na Ulici A. Hlinku. O štvrtej hodine ráno totiž zistil, že sa v spoločných bytových priestoroch pohybuje neznámy muž. Mestskí policajti po príchode na miesto skontrolovali suterén domu a našli tam spomínaného 61-ročného muža z Piešťan.
Keď sa ho spýtali, čo v tých priestoroch robí, odpovedal im, že nemal kde v noci prespať, preto išiel do tohto bytového domu a schoval sa do suterénu. Domový dôverník za prítomnosti hliadky skontroloval celé pivničné priestory a nenašiel žiadne stopy poškodenia majetku obyvateľov. Následne hliadka muža z miesta vykázala. Možno už vytriezvel a našiel tú správnu posteľ u kamarátky, ktorú päť hodín predtým tak neúspešne hľadal.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín