Piešťancov prilákalo na námestie 25 druhov piva

  • Nezaradené
  • 19. septembra 2016, 21:08
  • Autor:am

Týždeň v znamení hudby, jedla, zábavy,
no najmä lahodného zlatého
moku opäť vylákal na Námestie slobody
v Piešťanoch stovky obyvateľov
Piešťan i okolitých miest a obcí.
Od pondelka 12. septembra do nedele
18. septembra tieklo pivo potokom
na podujatí s názvom September
Fest 2016.

Viac než dve desiatky druhov pív skúšali jeho priaznivci od podvečerných hodín až do neskorej noci. Veľký biely stan sa krátko po začiatku zaplnil do posledného miesta a výčapné stánky praskali vo švíkoch. Práve prvé dni slúžili skôr ako „koštovka“, neskôr už návštevníci presne vedeli, ktoré pivko ich chuťovým bunkám lahodí najviac. Chválospevy sa ozývali i na nový piešťanský zlatý mok s názvom Simeon. Zaplniť hladné žalúdky pomohla cigánska, lokše, ale aj pečené kolená či klobásky.

Hneď prvý večer si milovníci dychovej hudby zatancovali na piesne v podaní skupiny Borovienka. Ďalší deň sa na pódiu predstavila kapela Kontrast. Veľká zábava nastala pred štátnym sviatkom v stredu večer, kedy sa s najväčšími svetovými, no najmä slovenskými a českými hitmi objavili muzikanti zo skupiny Senator. Do polnoci si desiatky zábavychtivých ľudí zatancovali na šlágre od Elánu, IMT Smile či českých Turbo. Plný stan si spoločne zaspieval aj aké je to „Když se u nás chlapi poperou“ a aj po ohlásení konca hudobnej časti museli pivárom zahrať prídavok. „Ešte jedno pivko mi načapujte, prosím,“ prehovárali Piešťanci výčapníkov aj po ráznom ukončení festivalového dňa.

Domáci sa nenechali zahanbiť ani na ďalší deň, keď do tanca zahrala kapela Weekend, a to i napriek tomu, že na účasti bolo jasne rozpoznateľné, že ďalšie ráno sa mnohí opäť chystajú do práce. O úplne plný stan aj jeho okolie sa však v piatok po- Vo večerných hodinách veľký stan na Námestí slobody praskal vo švíkoch. Návštevníci sa počas September Festu porozprávali aj zabavili. Kapela Senator zahrala najväčšie české a slovenské hity. V žiadnej partii nechýbalo na stole dobré pivko. starali kapely Black Diamond, Double Trouble a Na Ex. Sobotňajšie počasie zábavu neprekazilo, návštevníci vytiahli zo skríň bundy, „trigovice“ a dáždniky. Tí, čo sa nezmestili pod stan, zliali z vonkajších lavíc vodu a usadili sa pod slnečník. Na pódiu po džezovej lahôdke Blue Note Jazz Band a MGR Kelly vystúpili i Piešťanci, skupina Coverage.

September Fest 2016 ukončila v nedeľu večer domáca Dubovanka a uzavrela tak týždeň v znamení piva výborným koncertom.

Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 20. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela