Parkovať nie je kde ani na sídliskách

  • Spravodajstvo
  • 5. apríla 2018, 10:10
  • Autor:am

Do redakcie sme dostali fotografie, na ktorých sa nachádzajú vozidlá zaparkované v zákaze zastavenia na Brezovej ulici v Piešťanoch.

Podľa slov obyvateľa aj tieto autá dopomáhajú k upchávaniu komunikácie v ranných hodinách, keď rodičia privážajú deti do tamojšej základnej školy. Denne sa pritom pred školou nachádza hliadka mestskej polície. Tak prečo autá nemajú „papuče“?
Muži zákona majú v ranných hodinách inú povinnosť. „Úloha policajtov pred školou je prevádzať deti cez priechod pre chodcov. Zakázal som im robiť čokoľvek iné. Náhodou by riešili zákaz zastavenia a ktosi by zrazil dieťa,“ uviedol Marcel Mihalik, náčelník piešťanskej mestskej polície.
Ak opomenieme tento fakt, policajti by mohli na Brezovej ulici pokutovať kedykoľvek počas dňa. Že to nerobia, má svoj dôvod. „Zamykáme autá, ktoré stoja na priechode pre chodcov. Áno, vedľa je aj zákaz zastavenia. Lenže zaparkované vozidlá patria ľuďom, ktorí tam bývajú,“ povedal náčelník. Plné sú podľa neho dostupné miesta na Brezovej ulici, parkoviská na Komenského ulici, Javorovej aj v ostatných uličkách a vodiči svoje autá už jednoducho nemajú kam zaparkovať.
Tento problém sa pritom netýka len sídliska Juh, ale je v celom meste. Parkovacie plochy nie sú a vodiči zastavujú, kdekoľvek sa dá. Samozrejme, dalo by sa to riešiť pokutami. „Nie je problém sa do toho pustiť. Lenže to by sme sa museli pustiť do kontroly parkovania aj na sídlisku Adam Trajan, Valovej ulici, Prednádraží. Ročne pribudne v Piešťanoch 300 áut. Keď sa prejdete po meste, je to auto na aute a parkovacie miesta sa vytvárajú len málo,“ skonštatoval M. Mihalik, podľa ktorého by bolo riešením rezidenčné parkovanie.
V okolí Brezovej ulice nie je kde postaviť napríklad parkovací dom, nachádzajú sa tu totiž iba súkromné pozemky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava