P. Jančovič: Zalievanie centra asfaltom sa mi nepozdáva

  • Spravodajstvo
  • 8. júna 2017, 10:46
  • Autor:pror

Najdôležitejším bodom programu minulotýždňového stretnutia členov mestskej komisie pre životné prostredie, ktoré funguje ako poradný orgán pri mestskom zastupiteľstve, bolo zrejme prerokovanie záverečného účtu rozpočtu mesta Piešťany za rok 2016. To však dopadlo fiaskom, keďže predkladateľ tohto materiálu, zamestnanec radnice Stanislav Mikuš, im neprišiel tento rozsiahly materiál objasniť.

A tak otázky k „nezrovnalostiam“ v tomto dôležitom dokumente nemali členovia komisie komu položiť. „To sa prerokovať bez predkladateľa nedá. Podľa nás je tam množstvo chýb a nemá nám ich kto vysvetliť,“ konštatoval predseda komisie Peter Jančovič. Záverečný účet mesta tak komisia stiahla zo svojho rokovania bez akéhokoľvek uznesenia.

Komisia sa však venovala aj zmenám zákonov v oblasti odpadového hospodárstva. Už dávnejšie sa z legislatívy odstránila možnosť zberným dvorom odoberať od obyvateľov aj opotrebované pneumatiky. Tohtoročná novelizácia zákona im však túto kompetenciu opäť prinavrátila, a tak komisia konštatovala, že je nutné upraviť aj príslušné mestské všeobecne záväzné nariadenie. Po novom by tak zberné dvory opäť prijímali od občanov aj ojazdené pneumatiky.

Diskutovalo sa aj o zámere výstavby nových parkovacích plôch, a to najmä v centre mesta. „Tieto plány sa mi nepozdávajú, pretože by sa parkoviská budovali na úkor trávnatých plôch medzi domami. Asfalt na úkor zelene prinesie v letných mesiacoch len ešte väčšie prehrievanie centra mesta,“ vysvetlil poslanec Jančovič. „Popritom sídliska Adam Trajan, kde je situácia s parkovaním najkritickejšia v celých Piešťanoch, sa žiaden z predložených návrhov netýka!“

Aj preto sa na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva bude Jančovič pýtať vedenia radnice, či takéto vyplňovanie vnútroblokov obytných domov asfaltom vychádza z reálnych čísiel a z prieskumov potrieb obyvateľov. Ale tiež, prečo predložené návrhy na výstavbu parkovacích plôch sa netýkajú najproblematickej časti Piešťan v parkovaní, a to sídliska A. Trajan.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 6. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek