Osobnosti Piešťan ocenia počas galavečera

  • Spravodajstvo
  • 16. marca 2017, 13:10
  • Autor:inz

Každoročné udeľovanie ceny primátora dostane nový modernejší formát. Pripravovaná kultúrno-spoločenská akcia však potrebuje aj zvučný názov, a práve preto je táto výnimočná udalosť po novom nazvaná ako Osobnosť mesta Piešťany. Galavečer sa uskutoční v sobotu 6. mája o 19.00 h v Dome umenia.

V minulých rokoch bolo zvykom pozývať iba víťazov jednotlivých kategórií. Ocenení si prichádzali prevziať ceny v neformálnom oblečení na podujatie bez programu. „Formát, ktorý prinášam, zlúčil všetky kategórie do jedného celku a pripravujeme kultúrny program pre všetkých hostí tak, aby strávili príjemný večer a užili si spoločenskú udalosť. Samozrejmosťou bude následná recepcia po skončení oficiálneho programu,“ uviedol Matúš Kromholc, organizátor podujatia Osobnosť mesta Piešťany. Inšpirovali ho akcie organizované v susednom Česku, kde je pre všetkých pozvaných veľkou cťou zúčastniť sa. Exkluzívny punc by preto chcel dodať aj podujatiu v kúpeľnom meste.

Verejnosť ako aj v minulých rokoch nominuje svojich favoritov v daných oblastiach. Po uzavretí hlasovania zasadnú mestské komisie a vyhodnotia jednotlivé nominácie. Ak ľudia zabudnú alebo z nejakého dôvodu nenominujú osobnosť alebo športový klub, ktorý si to podľa komisie zaslúži, môže byť hlasovaním do nominácie doplnený. Následne sa výsledky budú konzultovať s primátorom mesta, ktorý ich môže upraviť.

Prvýkrát sa bude môcť zapojiť do hlasovania verejnosť v novovytvorenej kategórii Najobľúbenejší športovec. Stačí vyplniť formulár, ktorý nájdete v Piešťanskom týždni č. 12. Následne ho budete môcť odovzdať v podateľni mestského úradu alebo vhodiť do schránky. Uvedením svojich kontaktných údajov môžete získať dva lístky na toto podujatie. Tohtoročnou novinkou je i to, že výsledok hlasovania bude známy až počas galavečera.

Organizátor M. Kromholc na záver skonštatoval, že v Piešťanoch žije veľa šikovných ľudí, ktorí by za svoje zásluhy mali byť odmenení: „Oceňovanie osobností nášho mesta je veľmi dôležité hlavne preto, aby sme úspešných ľudí motivovali do ďalšej činnosti. Ukázať pozitívne vzory mladým a priviesť ich na cestu zodpovednosti, svedomitosti a cieľavedomosti. Ak budú vedieť, že mesto vníma ich snahu a nadšenie, domnievam sa, že ich to bude o to viac motivovať k tvrdej práci na sebe.“

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf