Oprava hotelovej akadémie vrcholí

  • Spravodajstvo
  • 25. augusta 2016, 08:36
  • Autor:vd

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera (HAĽW) v Piešťanoch privíta v septembri študentov v novom šate. Od júla sa škola rekonštruuje. Fasáda bola v havarijnom stave a kuchyňa s množstvom stravníkov potrebovala kompletnú modernizáciu. Prostriedky, ktoré hoteláci získali na jej vynovenie, majú z troch rôznych zdrojov – od zriaďovateľa Trnavského samosprávneho kraja, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a z vlastného rozpočtu. Samotná rekonštrukcia sa vyšplhá nad hranicu stotisíc eur.

Vlani predal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) nadbytočný majetok v hodnote viac ako milión eur. Polovicu výnosu mali dostať Stredná priemyselná škola elektrotechnická a HAĽW v Piešťanoch. Peniaze vo výške viac ako 520-tisíc eur môžu použiť na rekonštrukciu kuchýň a budov. Schválili to poslanci TTSK ešte začiatkom tohto roka.

„Na rekonštrukciu školskej kuchyne sme použili kapitálové výdavky, ktoré sme získali od zriaďovateľa. Rekonštrukčné práce realizujeme počas prázdnin – v mesiacoch júl a august. Kompletne vynovíme školskú kuchyňu – vodu, odpady, obklady, podlahu, elektroinštaláciu, modernizujeme technológie, vzduchotechniku a dispozičné riešenie v súlade so zásadami HACCP, čiže dobre fungujúcim systémom zdravotnej nezávadnosti potravín,“ uviedol riaditeľ HAĽW Ladislav Blaškovič. Okrem školskej kuchyne vykonávajú v súčasnosti opravu fasády na jednej z budov v areáli školy. Jej predná časť je už dokončená. Práce plynule pokračujú v zadnej a bočnej časti. „Opravovali sme a modernizujeme aj bufet, realizujeme i iné údržby,“ dodal riaditeľ.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 23. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj