Obyvatelia paneláka rukojemníkmi dvoch psov

  • Spravodajstvo
  • 29. marca 2017, 14:40
  • Autor:am

V bytovom dome na Ulici A. Dubčeka v Piešťanoch bolo v sobotu 18. marca v podvečerných hodinách rušno. Majitelia dvoch pravdepodobne stafordšírskych teriérov pri odchode z bytu zabudli zamknúť dvere, ich štvornohí miláčikovia si otvorili a vybehli do spoločných priestorov paneláka, čím spôsobili hodinu a pol trvajúcu „rukojemnícku drámu“.

Po odchode majiteľov z nezabezpečeného bytu si dva psy poradili aj samy. Vyskočili na kľučku nezamknutých dverí a namiesto po byte začali pobehovať po spoločných priestoroch vchodu. Obyvatelia by sa nad tým možno iba pousmiali, ak by nešlo o dvoch veľkých psov, ktorí v nich vzbudzovali veľký rešpekt. „Zbadal som otvorené dvere na byte a v bytovke obidvoch psov. Najprv som si myslel, že majitelia kamsi idú, preto otvorili dvere. Druhá verzia bola, že išli vyniesť smeti a nezamkli,“ povedal obyvateľ jedného z bytov.

Pre pobehujúce psy sa však ľudia báli vyjsť zo svojich bytov, isté dievča dokonca zostalo uväznené vo výťahu a dve obyvateľky v pivnici. Jeden zo psov bol totiž agresívny a zúrivo štekal. Obyvatelia privolali na pomoc mestských policajtov. Jeden z príslušníkov krotkejšieho zo psov zavrel späť do bytu, no horšie to bolo s druhým chlpáčom. Spacifikoval ho až majiteľ, pričom ho musel zniesť z piateho poschodia na rukách. Kým však majitelia prišli, vystrašené psy sa v chodbe a na schodisku aj vyvenčili.

Zástupca náčelníka mestskej polície Peter Gogol nám potvrdil, že príslušníci v tomto paneláku zasahovali, našli majiteľov a za to, že si psy nezabezpečili, im udelili blokovú pokutu.

Podľa slov riaditeľky piešťanského útulku vyrazil s mestskými policajtmi aj ich pracovník. To, že občania privolali pomoc, považuje za najlepšie riešenie. „Konali správne. V takýchto prípadoch treba volať nás aj políciu. My takisto ideme s holými rukami a nevieme do čoho, no pomáhajú nám dlhoročné skúsenosti. Avšak opatrnosť musí byť,“ uviedla Ľubomíra Baleková. V žiadnom prípade však nie je vhodné, aby susedia či okoloidúci odchytávali psy vlastnoručne. „Pes je v strese a jeho správanie môže byť nevyspytateľné. Netreba zbytočne riskovať a hrať sa na hrdinu,“ skonštatovala riaditeľka. V takomto prípade nemusí byť zárukou ani to, že psa pravidelne stretávate na ulici a občas ho i za prítomnosti jeho majiteľa pohladkáte. „Pokiaľ sa cíti byť v ohrození, nemusí rozoznať, kto to s ním myslí dobre,“ dodala Ľ. Baleková.

Majiteľka psov – utečencov napokon do spoločných priestorov napísala ospravedlnenie za vzniknutú situáciu, avšak s nečakaným koncom. V ozname uviedla, že jedného zo psov dá utratiť. Druhého má údajne umiestniť niekam inam.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel