Obyvatelia Holubyho sa chytajú za hlavu – kde budú parkovať?

  • Spravodajstvo
  • 7. marca 2017, 21:26
  • Autor:vd

Obyvatelia Holubyho ulice v Piešťanoch sú zúfalí. Ak chcú so svojimi autami vyjsť z garáží v čase, keď do školy privážajú svoje ratolesti rodičia, nemôžu. O parkovaní ani nehovoriac. Všetky voľné plochy sú plné. Ulica je na prasknutie. Keď sa dozvedeli, že v jednej z budov má byť od septembra zriadené elokované pracovisko škôlky so štyridsiatimi deťmi, chytajú sa za hlavu. Klincom do rakvy ich trpezlivosti je plánované zriadenie športovej triedy.

Aby bolo každému jasné, títo ľudia nemajú nič ani proti materskej škole, ani športovej triede, ale žiadajú mesto, aby sa už konečne začalo zaoberať ich problémom s priechodnosťou ulice a parkovaním. Veď platia daň tak ako ostatní, pričom pohoda ich bývania je narušená.

„Veď ak uvážite, že doteraz sem chodili deti, ktoré rodičia vysadili pred školou, pričom ale niektorí aj postáli niekoľko minút, keď ich chceli odprevadiť do triedy, aký dlhý čas tu budú blokovať cestu aj výjazdy rodičia najmenších detí. Škôlkarov predsa treba nielen odprevadiť, ale aj pomôcť im s vyzliekaním či obliekaním. To môže trvať aj pätnásť minút,“ posťažoval sa za obyvateľov tejto ulice Jaroslav Šalmík, najmladší z majiteľov domov. Vraj tí ostatní už ani radšej nebojujú za nič, pretože je to boj s veternými mlynmi.

Čo by sa dalo urobiť, aby boli všetci spokojní? „Ak chce škola zvyšovať kapacitu, mala by si vyriešiť parkovanie na svojom pozemku. Tiež by sme tu privítali hlavne ráno prítomnosť príslušníkov mestskej polície, aby dbali na dodržiavanie poriadku,“ dodal rozhorčený obyvateľ. Zabezpečovacie zariadenie by potom zrejme neskončilo na kolese nešťastného majiteľa bytu, ktorý sa snaží byť mobilný, keď si auto zaparkuje v blízkosti bytu, aby vôbec z ulice vyšiel v čase, keď to potrebuje. „Problém s priechodnosťou ulice je naozaj vážny, veď si len predstavte, že by sa tu rozpútal požiar alebo by k bytu chceli prísť záchranári, nemajú kadiaľ, lebo sa cez ulicu nedostanú. To je vážne, treba s tým niečo robiť skôr, ako k niečomu podobnému dôjde,“ poukázal na ďalší nedostatok J. Šalmík.

Problémy dotyčných obyvateľov ulice sme predostreli zriaďovateľovi školy, mestu Piešťany. No do uzávierky tohto vydania novín sme sa nedočkali odpovede.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 7. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava