O peniaze požiadala len Sloboda zvierat

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2017, 09:03
  • Autor:am

Minulý týždeň sa okrem poslancov piešťanského mestského zastupiteľstva stretli aj členovia komisie pre životné prostredie. Environmentalisti pod vedením predsedu a poslanca Petra Jančoviča rozdeľovali dotácie. Tento rok však mali ľahkú úlohu, čo pripisujú slabej propagácii možnosti žiadať o mestské peniaze.

O dotácie požiadal iba jediný subjekt, a to Sloboda zvierat. Na kastračný program pre mačky požadoval piešťanský útulok 800 eur, čo komisia pre životné prostredie odsúhlasila v plnej výške. „Prišla ešte jedna žiadosť, no po termíne. Zostalo nám teda z elokovaných dvetisíc určených pre životné prostredie ešte 1200 eur, a preto sme požiadali mestský úrad, aby vyhlásil do konca mája druhé kolo,“ uviedol P. Jančovič.

Okrem toho sa členovia komisie rozhodli aj istým spôsobom upozorniť vedenie radnice v oblasti komunikácie smerom k občanom. „Zhodli sme sa na uznesení, ktorým mestskému úradu odporúčame zvýšiť propagáciu týchto dotácií. Máme pocit, že to nie je dostatočne oznamované, pretože sa každý rok prihlasujú len tie isté subjekty. Minulý rok sme mali žiadostí viac a prepočítavali sme to tak, aby sme sumu rozdelili spravodlivo, a tie žiadosti, ktoré mali význam v zmysle ochrany životného prostredia, sme čo najviac podporili. Tento rok sme dostali len jednu žiadosť. Keď sa na to pozrieme, kde je možnosť získať dotácie propagovaná? Na webovej stránke mesta. No koľko ľudí si ju aj reálne pozerá? Propagácia je veľmi slabá,“ zamyslel sa vedúci komisie.

Získať zvyšných 1200 eur by tak ďalšie subjekty mohli v nadchádzajúcich mesiacoch.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel