Nový stánok pre basketbalistky za viac ako dva milióny eur

  • Šport / Basketbal
  • 7. januára 2015, 11:00
  • Autor:Viera Dusíková

Medzi futbalovým štadiónom a tenisovými kurtmi vyrastá nová športová hala pre piešťanské basketbalistky za viac ako dva milióny eur. Vnútorné rozmery haly dosiahnu 1800 metrov štvorcových. Na basketbal sa bude môcť dívať viac ako osemsto divákov. Celková úžitková plocha stavby bude takmer o polovicu väčšia. O stavbe sa Piešťanský týždeň rozprával s jej investorom Miroslavom Nerádom zo spoločnosti EUR-MED Slovakia Stará Turá.

► Aké sú jej technické parametre?
– Športová hala sa nachádza v území, kde sú dobudúcna plánované viaceré športové objekty a plochy – futbalový štadión s tréningovými ihriskami i areál tenisových kurtov. Stavba je umiestnená v ploche, ktorá je v súčasnosti pokrytá porastom náletových drevín. Cez nezastavaný pozemok vedú viaceré inžinierske siete, ktoré musíme preložiť.
► Kto ju projektoval?
– Architekti Branislav Rzyman a Miloslav Dulík. Bude pozostávať z jednopodlažnej halovej časti s plytkou sedlovou strechou a predpolie riešené ako dvojpodlažná murovaná stavba s plochou strechou. Súčasťou bude aj rozšírenie existujúcich parkovacích plôch.
► Hala bude prioritne slúžiť ako domovský stánok Piešťanských Čajok. Nájde sa tu miesto aj pre iné športy?
– Plánované je čiarovanie palubovky aj pre hádzanú a volejbal. V objekte bude fitness, bufet, klubové priestory Čajok a malý wellness pre športovcov. Bude slúžiť ako priestor na tréningový proces, domáce i medzinárodné súťaže. Domov tu budú mať minimálne dve ženské mládežnícke basketbalové družstvá. Prevádzkovateľ poskytne priestory v prospech výchovy športovo talentovanej mládeže v oblasti ďalšieho jedného kolektívneho halového športu, prípadne ďalších. Ak sa nenaplnia časové kapacity, halu poskytneme aj verejnosti.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 1-2, ktoré je v predaji od 7. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava