Nový seriál: Spoznávame poschodia… (8.)

  • Spravodajstvo
  • 6. augusta 2015, 12:36
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.


■ BALNEOLOGICKÉ MÚZEUM, PIEŠŤANY
Do priestorov hlavnej expozície Balneologického múzea na Beethovenovej ulici sa bez problémov dostanú vozičkári, mamičky s kočíkmi aj ľudia pohybujúci sa s ťažkosťami. Pri vstupe je ľahko zjazdná bezbariérová plocha a dvere sa bez problémov dajú otvoriť dokorán. Vo vnútri sa nenachádza žiadna ďalšia prekážka.




 

Kultúru si v MsKS bez bariér vychutnajú aj vozičkári.

■ MESTSKÉ KULTÚRNE STREDISKO, PIEŠŤANY
Kultúrny stánok na Ulici A. Dubčeka č. 27 je bezbariérový a vychutnať si zážitky môžu aj imobilní návštevníci. Azda jediným problémom je dostať sa ku kanceláriám, no do týchto miest diváci nechodia.





Rakovice: Do budovy obecného úradu vedie len vchod so schodiskom.

■ OBECNÝ ÚRAD RAKOVICE
Spočiatku sa zdá, že Obecný úrad v Rakoviciach je bez bariér, avšak vo dvore skrýva vstup s niekoľkými schodmi. V obci vozičkárov nemajú, a ak niektorý občan nedokáže po schodoch vyjsť, pracovníčka ochotne vyrieši jeho záležitosti aj pred budovou. Objekt patrí cirkvi, a tak je akákoľvek rekonštrukcia otázna.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela