Nový seriál: Spoznávame poschodia… (5.)

  • Spravodajstvo
  • 16. júla 2015, 15:21
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.




■ PIEŠŤANSKÉ INFORMAČNÉ CENTRUM, PRIBINOVA
Do inštitúcie sa dá bez problémov vyjsť na vozíku aj s kočíkom pre informácie o Piešťanoch a z času na čas aj na besedu či výstavu. Z boku vedie výjazdová plocha a celý objekt je jednopodlažný a bezbariérový.



Drevená plocha na výjazd je skrytá za dverami.



■ BÝVALÉ ZUBNÉ STREDISKO, NÁLEPKOVA
Prístupnosť budovy s niekoľkými ambulanciami je mierne komplikovaná. Vedľa schodov je umiestnená snímateľná drevená plošina a na konkrétne poschodie sa vozičkári dostanú výťahom. Zjednodušeniu prístupu do objektu bráni jeho zlé dispozičné riešenie.







Na schodisku v Krakovanoch by mala pribudnúť zdvíhacia plošina.

■ OBECNÝ ÚRAD KRAKOVANY
Do najdôležitejšej krakovianskej budovy vedie kolesami nezdolateľné schodisko. Okrem obecného úradu tu nájdete aj poštu a matriku. Starosta tvrdí, že ak obec získa dotáciu, vstupné priestory zrekonštruujú a vozičkárom pribudne zdvíhacia plošina.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel