Nový seriál: Spoznávame poschodia… (14.)

  • Spravodajstvo
  • 17. septembra 2015, 13:11
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.



■ ÚTULOK PIEŠŤANY
Do piešťanskej ubytovne nechcených psíkov a mačičiek sa dostanete aj na kolesách, avšak iba ak máte k dispozícii auto. Rozbitá prístupová cesta s nasypaným štrkom nedovoľuje ani venčenie štvornohých chlpáčov z vozíka. Samotný areál je prístupný aj pre vozičkárov, problém je len s miestnosťou plnou mačiek. Do nej imobilní milovníci zvierat môžu pre prah nahliadnuť len cez okno.






Ratnovský obecný úrad je vybavený dvanástimi schodmi.



■ OBECNÝ ÚRAD RATNOVCE
Do budovy Obecného úradu v Ratnovciach sa na invalidnom vozíku nedostanete. Je tam nezdolateľných 12 schodov a rekonštrukcia nie je možná. Pracovníčka však eviduje hendikepovaných v obci a vždy im vyjde v ústrety. Ich žiadosti vybavuje vonku pred budovou.







Budova Obecného úradu v Bašovciach je pre imobilných neprístupná.

■ OBECNÝ ÚRAD BAŠOVCE
V malej dedinke je jediný hendikepovaný občan a na obecnom úrade sa mu snažia vyhovieť. Buď mu pomôžu s výstupom cez schod, alebo s ním záležitosti riešia priamo pred budovou. Starosta v budúcnosti nezavrhuje výstavbu nájazdovej plochy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 16. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav