Nový seriál: Spoznávame poschodia… (1.)

  • Spravodajstvo
  • 17. júna 2015, 14:35
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.


■ DAŇOVÝ ÚRAD PIEŠŤANY
Pred budovou je vybudovaný bezbariérový prístup, avšak ďalej ako na prízemie sa nedostanete. Výťah je malý, väčší vozík alebo kočík sa doň nezmestí. Ak vybavíme všetko v klientskom centre na prízemí, je to v poriadku. Ak nie, mamičky ratolesti berú na ruky a kočíky nechávajú dole. Na poschodí budovy je však aj sociálna poisťovňa. Budovanie nového prístupu zatiaľ neplánujú.



Piešťanská nemocnica je bez bariér.



■ NEMOCNICA ALEXANDRA WINTERA PIEŠŤANY
Do piešťanskej nemocnice sa dostanú vozičkári i mamičky s kočíkmi. Budova je vybavená bezbariérovým vstupom a na každé poschodie vedie veľký výťah.






Cez nízky prah na Obecnom úrade na Banke vraj vozičkári prejdú bez problémov.


■ OBECNÝ ÚRAD BANKA
Kopcovitý terén na Banke je sám o sebe pre kolesá bez motora obtiažny. Obecný úrad sídli v jednopodlažnej budove. Vstupné dvere sú podložené nízkym prahom. Podľa našich informácií problém vozičkárom nerobí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel