Nové parkoviská, nové diery v asfalte

  • Cestovanie
  • 26. apríla 2017, 13:15
  • Autor:am

Ešte začiatkom minulého týždňa sa na Teplickej ulici v Piešťanoch obyvatelia dívali na čudné rozšírenie príjazdovej cesty a spojenie nového parkoviska so starým asfaltom, kde vznikali hlboké a niekoľko centimetrov široké diery. Stavebníci sa pustili do opravy, a tak pomaly pribúdajú nové farebné pásy asfaltu. Parkoviska na Ulici A. Hlinku sa to však netýka.

Parkovisko na Teplickej ulici ešte len nedávno uviedli do prevádzky, a tak teraz dolaďujú chybičky krásy. Začalo sa totiž vysekávanie dier a ich plátanie novým asfaltom.

Obyvateľ sídliska Pentagon vníma výstavbu parkoviska ako „plátanie diery za dierou“ a nekoncepčné riešenie typu „len aby bolo“. „Pri výstavbe akosi zabudli aj na lampu v rohu. Keď sa rozkošatejú stromy, bude na novom parkovisku tma – čiže živná pôda pre zlodejov. Presne na toto zabudli na opačnej strane pri budovaní parkoviska pred niekoľkými rokmi a stalo sa tam už niekoľko prípadov, keď majiteľom áut ukradli kolesá s diskami, lebo tam, kde nie je svetlo, sa dobre kradne,“ uviedol pre Piešťanský týždeň obyvateľ, podľa ktorého tiež vyrúbali štyri stromy a zasadili tri, pričom jeden je pod korunou iného. „Čiže je jedno, ako sa tu robí, hlavne, že sa nejako urobí. Na výsledku nezáleží, len na tom, že sme niečo spravili,“ dodal obyvateľ. Tieto podnety adresoval aj na mestský úrad, pričom odpoveďou bolo, že verejné osvetlenie majú v kompetencii Služby mesta Piešťany a krádeže na starosti mestská polícia.

Ulica A. Hlinku: Jamu medzi novým parkoviskom a starým asfaltom zatiaľ ignorujú.

Kým na Teplickej ulici sa diery v asfalte aspoň snažia riešiť, nové parkovisko vo vnútrobloku Ulice A. Hlinku je v užívaní od konca decembra a dodnes sa na dieru medzi ním a starým asfaltom nik nezameral, akurát namiesto snehu do nej padajú časti zo stromov. Tieto „estetické“ chyby pritom mali byť odstránené hneď, ako to umožňovalo počasie.

Zaujímalo nás, či bol na tieto práce zaobstaraný stavebný dozor. „Nebol, na takýto rozsah prác nie je potrebný, technický dozor vykonáva mesto pracovníkmi oddelenia stavebných služieb s potrebnou kvalifikáciou,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany. Termín dokončenia je stanovený zmluvou do 31. mája, podľa rozsahu dokončenia a informácie zhotoviteľa by však mali byť parkoviská dokončené a odovzdané do užívania do konca mesiaca apríl. „Zhotoviteľ postupuje podľa platnej projektovej dokumentácie v rozsahu dojednanom platnou zmluvou a rozpočtom. Mesto nevidí dôvod riešiť kvalitu zhotovenia stavby pred jej dokončením, keďže tá sa stále zhotovuje. Mesto však vykonáva pravidelné kontrolné obhliadky, kde operatívne rieši vzniknuté problémy,“ skonštatovala hovorkyňa.

Kocurice: S poškodenou cestou samospráva nič nerobí.

Spýtali sme sa teda, či mesto v zápale práce neplánuje riešiť aj cestu v Kocuriciach, kde sa po rekonštrukcii chodníka prepadáva vozovka. „Tu je problém zložitejší, nakoľko s rekonštrukciou ciest súvisí aj problematika odvodnenia mestskej časti Kocurice – problémom nie sú chodníky, ale cesta,“ dodala E. Bereczová. Či tento problém mesto plánuje riešiť, sme sa nedozvedeli. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj