Nové Obchodné centrum DOMOSS je už otvorené

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2017, 21:29
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanská obchodná spoločnosť DOMOSS sa dočkala svojho prvého veľkého nákupného centra. A kde by to malo byť inde, ak nie v kúpeľnom meste, kde táto spoločnosť pred dvadsiatimi piatimi rokmi začínala podnikať. Z malého domčeka sa tak po štvrťstoročí spoločnosť prehupla do veľkého nákupného centra s rozlohou takmer 1600 metrov štvorcových. Slávnostné prestrihnutie pásky obchodného centra na Bratislavskej ceste sa uskutočnilo vo štvrtok 20. apríla a prví zákazníci do novučičkých priestorov zavítali hneď na druhý deň ráno.

Dnes si zrejme už málokto spomenie, že skratka DOMOSS pred dvadsiatimi piatimi rokmi označovala dom obchodno-servisných služieb. A domom bola pôvodná prevádzka aj doslovne, teda respektíve skôr domčekom. Jej zakladateľmi sa stali piati Piešťanci, do roku 1990 zamestnanci Výskumného ústavu strojárskeho spotrebného tovaru Piešťany.

Neprešli však ani dva roky a z malometrážnej predajne sa v roku 1992 sťahovali do svojho prvého obchodného domu. O štyri roky nato začala spoločnosť expandovať aj za hranice kúpeľného mesta a svoju prvú prevádzku mimo domovského mesta otvorili v Bratislave. Neskôr v Nitre či Trenčíne a v súčasnosti pôsobia i v Skalici či Dolnom Kubíne. Pod značkou DOMOSS funguje sedem kuchynských štúdií, štyri kúpeľňové, tri elektropredajne, dva veľkoobchody a najnovšie, a to práve v Piešťanoch, ich prvé obchodné centrum s názvom DOMOSS.

Zákazníci netrpezlivo očakávali otvorenie obchodného centra.

Spoločnosť DOMOSS je však aj akcionárom slovenskej centrály nadnárodného Euronicsu. To pokrýva 87 predajní na Slovensku a viac ako 10-tisíc predajní v tridsiatich piatich krajinách Európy.

A tak kým v „domčeku“ začínali s pôvodne piatimi zamestnancami, dnes ich pod značkou DOMOSS v sedemnástich prevádzkach pracuje viac ako stotridsať.

Minulotýždňové otvorenie prvého nákupného centra sa tak stalo ďalším prelomovým medzníkom v histórii tejto piešťanskej obchodnej spoločnosti. „Vznikli sme ako piešťanská firma. Vždy, keď niečo robíme, tak myslíme na Piešťany a piešťanský región. Dvadsaťpäť rokov sme na trhu preto, lebo vždy sme mali smer. A neostávame prešľapovať. Po rekonštrukcii starých priestorov bude mať táto nová prevádzka dohromady tritisíc metrov štvorcových,“ povedal počas slávnostného otvorenia predseda predstavenstva spoločnosti Miroslav Hrdina.

Slávnostné otvorenie Obchodného domu DOMOSS v roku 1992.

Po vysvätení prevádzky dekanom hornostredskej farnosti Jozefom Bohunickým prišlo na rad aj samotné prestrihávanie pásky. Toho sa zhostil M. Hrdina spoločne s Mariánom Oravcom, podpredsedom predstavenstva DOMOSS-u.

Po tomto slávnostnom ceremoniáli určenom pre obchodných partnerov, čestných hostí a zástupcov médií prišli na druhý deň, v piatok 21. apríla, na rad aj samotní zákazníci. Tesne pred otvorením predajne krátko pred desiatou hodinou dopoludnia sa ich zhromaždilo pred vstupom do nákupného centra niekoľko desiatok. Prví nakupujúci sa v nových priestoroch ocitli o desiatej a záujem o nákupy bol výrazný. Otváracie zľavy tovaru však DOMOSS prisľúbil zachovať najbližšie dva týždne.

Nové priestory poskytujú 1600 metrov štvorcových predajnej plochy.

Po otvorení nákupného centra na Bratislavskej ceste však spoločnosť spriada plány na ďalší rozvoj. Ako nám pred časom v rozhovore prezradil M. Hrdina, v strednodobom horizonte plánujú postaviť aj ďalšiu prevádzku v blízkosti výpadovky z Piešťan na Vrbové, kde spoločnosť vlastní pozemok s rozlohou 11-tisíc metrov štvorcových.

Dočítate sasqgIuthO_qs v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel