Noc svetiel v parku nebude

  • Spravodajstvo
  • 17. októbra 2017, 18:35
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Noc svetiel v piešťanskom mestskom parku sa v tomto roku v jeho tradičnom októbrovom termíne neuskutoční. Populárna akcia Materského centra Úsmev sa zrejme definitívne skončila.

Osudnou sa jej stala práve obľúbenosť, ktorá každým rokom narastala a organizátori si ju už netrúfali len vlastnými silami opäť rozbehnúť.
„V úvodných ročníkoch sme sa s rozsvietenými lampiónmi prešli určitou trasou po mestskom parku a akciu sme ukončili programom zameraným na svetelné efekty. Minulý rok však táto akcia zaznamenala takú obrovskú účasť, že masy ľudí sa nám nekontrolovane prechádzali po celom parku a my sme to už nezvládali usmerňovať. Sme len skupinka dobrovoľníkov z občianskeho združenia a nie profesionáli, ktorí by už na takú masovú akciu boli pri organizácii potrební,“ vysvetlila dôvody neorganizovania členka občianskeho združenia Marcela Vrbová.
Toto združenie je známe i organizovaním rovnako úspešnej akcie v Piešťanoch s názvom Cesta rozprávkovým parkom. „Robiť dve také veľké podujatia v roku pre nás znamená, že hneď ako jedno ukončíme, začneme pripravovať ďalšie. Nezarábali sme na nich, práve naopak. Výroba dekorácií a kulís nám zaberala množstvo času, preto sme sa rozhodli sústrediť už len na jednu veľkú akciu,“ dodala M. Vrbová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava