Nehody sa sypali jedna za druhou

  • Spravodajstvo
  • 25. októbra 2017, 07:38
  • Autor:vd

V uplynulom týždni mali piešťanskí hasiči plné ruky práce. Za sebou sa sypali autonehody, zavolali ich aj k dvom tragickým udalostiam vo Veselom i v Prašníku. Hasili tiež požiar skládky vo Veľkých Kostoľanoch. Tam im pomáhali miestni dobrovoľníci.

Na križovatke ulíc Mliekarenská a Vrbovská sa v pondelok 16. októbra ťukli dve osobné autá. Nehoda sa zaobišla bez zranení, na ceste však boli vytečené prevádzkové kvapaliny, ktoré bolo treba odstrániť.
Minulý utorok si najskôr príslušníci HaZZ cvične na dvore stanice preskúšali viazanie uzlov a zlaňovanie z cvičnej veže, potom už mierili k prvej tragickej udalosti. Zavolali ich do Veselého, kde sa museli cez okno dostať k obyvateľovi domu – ťažko chorému onkologickému pacientovi, ktorý dlhší čas neotváral. Našli ho v zúboženom stave, v jeho posteli bol „pukál“, ktorým sa muž zrejme pokúsil o samovraždu. Keď tam hasiči i záchranári prišli, ešte bol nažive. Skonal však neskôr.
Ďalší alarmujúci výjazd, tentoraz na štvorkolke a do ťažko dostupného lesného terénu v Prašníku, absolvovali v stredu 18. októbra dopoludnia. V lese totiž objavili mužské telo. Ukázalo sa, že ide o mŕtveho Vrbovčana.

Súčasťou práce hasičov je aj udržiavanie si kondície.

V ten istý deň na Nitrianskej ulici v Piešťanoch vytopilo pivnicu bytového domu. Po príchode na miesto hasiči zistili, že voda siaha do výšky asi pol metra, preto na jej odsatie použili kalové čerpadlo.
Aby to nebolo málo, na železničnom priecestí v Krakovanoch sa zrazili dve autá – Hyundai Tucson a Škoda Octavia. Tu sa museli postarať o zranenú osobu.
Ďalšia nehoda, ale so zdemolovaným autom a jednou zranenou ženou, sa stala na druhý deň. Na diaľničnom nadjazde v Piešťanoch sa zrazili Ford Fiesta a BMW 390. Zranenú ženu z Kocuríc, ktorá sa viezla vo forde, odviezli do nemocnice.
Na Krajinskej ceste v Piešťanoch zasa v piatok 20. októbra podvečer zažili štyria vodiči reťazovú haváriu. Ľahko zranenú ženu z Vrbového odviezla záchranka. Hasiči jej predtým poskytli prvú predlekársku pomoc.
Uprostred noci v sobotu 21. októbra vyrážali hasiči k požiaru skládky odpadu a lístia do Veľkých Kostolian. Oheň šľahal do výšky asi päť metrov, na pomoc profesionálom prišli aj dobrovoľní hasiči z Veľkých Kostolian. Na masívne horiacu skládku s rozlohou asi 70 metrov štvorcových použili 18-tisíc litrov vody. Do Kostolian prišli ešte raz, pretože sa tam vznietil strom. Ten začal horieť až po asi piatich hodinách.
Na Hollého ulici v Piešťanoch sa v sobotu 21. októbra ťukol taxík značky Škoda Superb s osobným autom Toyota RAV4. Nehoda sa zaobišla bez zranení. Hasiči na autách vykonali protipožiarne opatrenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava