Nechcené knihy si zaslúžia druhú šancu

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2017, 06:37
  • Autor:Juraj Machovič

V zbernom stredisku nájdeme veľa nepotrebného a neužitočného odpadu, ktorý je nepoužiteľný. Ale nájde sa medzi ním aj taký, ktorý vie iný človek stopercentne využiť alebo spracovať.

To platí aj o knižných tituloch, ktoré sú pre niekoho nezaujímavé, neatraktívne a doma mu zbytočne zaberajú miesto. Tak sa ich rozhodne zrecyklovať, čo je škoda, lebo by mohli poslúžiť iným.
Nie je neobvyklým javom nájsť knihu v zbernom stredisku, ba, naopak, je to každodenná záležitosť. Existujú však možnosti, ako dať knihám druhú šancu a zároveň obšťastniť iných ľudí. Prvou z nich je antikvariát Knihyzaeuro, ktorý sídli v obci Banka a spravuje internetový obchod. Vlastníkovi antikvariátu knihy buď darujete, alebo vzácnejšie a zachovalejšie kusy predáte.
Druhou, nie až takou známou alternatívou, sú knižné búdky, ktoré v Piešťanoch vznikli vďaka aktivite Medzinárodného klubu žien. Jedna sa nachádza na sídlisku Adam Trajan za obchodným domom Kaufland, druhá v mestskom parku, obe v priestoroch detského ihriska.
Treťou možnosťou, kam umiestniť pre vás nepotrebnú knihu, je mestská knižnica. Po vstupe do budovy vpravo sa nachádza debna, kde je tiež možné darovať a zobrať si knihu. Posledným miestom výmeny a dočasného uskladnenia knižky je oblok reštaurácie ŽiWell pri vstupe na terasu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel