Nebezpečné: Z kolotoča i hojdačiek vyletujú deti

  • Spravodajstvo
  • 11. augusta 2015, 14:17
  • Autor:vd

Detský kolotoč na ihrisku uprostred sídliska Nikola Teslu v Piešťanoch je postrachom rodičov najmenších detí. Ak sa silnejšie rozkrúti, deti z neho vyletujú. Momentálne je však atrakcia len sťažka použiteľná. Na jej roztočenie treba vyvinúť viac energie.

„Kolotoč je asi pokazený, lebo sme sa na ňom skúšali povoziť a ledva sme ho roztočili,“ povedala nám tínedžerka sediaca na múriku.
„Svoje malé deti na toto detské ihrisko v zásade nepúšťam. Nebezpečný je nielen kolotoč, ale aj hojdačky. Lavičkové sedadlá, zachytené reťazou, sú labilné a menšie deti na ne nemôžete usadiť pevne, chýba im operadlo. Na ihrisko preto ani nechodíme. Zostáva im len náš dvor v rodinnom dome,“ skonštatovala mladá mamička strážiaca ratolesti pobehujúce v priľahlej uličke.
V čase nášho príchodu sa na hojdačkách hojdali dvaja asi jedenásťroční chlapci. Im zjavne labilné sedenie neprekážalo. „Okrem pieskoviska a šmykľaviek je ihrisko určené skôr pre staršie deti. Jeho autor príliš neuvažoval o tom, že by sem chceli chodiť aj drobci. Škoda reči, aj tak neverím, že s tým niekto niečo urobí. Aj minule tu kolotoč dotĺkol dieťatko,“ dodala jedna z mamičiek.

Článok je súčasťou "Témy týždňa", kde sa venujeme tropickým horúčavám a suchu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 11. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava