Názory poslancov: Nebuďme pápežskejší ako pápež

  • Spravodajstvo
  • 3. marca 2016, 11:08
  • Autor:Eliška Gocká

Ako poslankyňa mestského zastupiteľstva a zároveň manažérka strediska Pietnych služieb reagujem na článok Jozefa Malíka z uplynulého vydania Piešťanského týždňa. Autor vyzdvihuje morálne kvality poslaneckej kolegyne Eve Wernerovej, pretože položila mandát po tom, čo prijala ponuku na zamestnanie v mestskej rozpočtovej organizácii Služby mesta Piešťany. V kombinácii zamestnanec mesta a poslanec vidí konflikt záujmov.

Môj názor je iný, realistický, a opiera sa o zákon. Legislatíva jasne pomenúva, kto môže a kto nemôže byť poslancom. Ak sa niekto odvoláva na etickú nezlučiteľnosť, rada by som poznala etický kódex, ktorý považuje to, čo zákon povoľuje, za „neetické”. Kladiem si už dlho otázku, ale nepoznám odpoveď: Do akej miery je Jozef Malík odborne zdatný na to, aby označil možnosť danú zamestnancom príspevkových a rozpočtových organizácií mesta byť mestským poslancom za „nedokonalosť zákona“!

Tiež by som rada vedela, čo je neetické na tom, keď zamestnanec niektorej mestskej organizácie a zároveň aj poslanec presadzuje zlepšenia pre prospech všetkých občanov v oblasti, v ktorej je odborníkom, alebo na základe požiadaviek svojich voličov.

Bohužiaľ, niektorí ľudia si o sebe myslia, že sú pápežskejší ako pápež. Škoda, že Eva Wernerová necítila etickú nezlučiteľnosť poslanca, keď presadzovala ako poslankyňa svoj projekt Revitalizácie Dubovej, za ktorý jej vyplatili peniaze – a pri tom ju vtedy významne podporili nezávislí poslanci vrátane mňa. Takže môžem ubezpečiť všetkých, ktorí mi vo voľbách do mestského zastupiteľstva prejavili dôveru, že si pani Wernerovú nezoberiem, podľa želania J. Malíka, za vzor a budem naďalej presadzovať ako poslankyňa oprávnené požiadavky našich občanov. Príkladom mi je pôsobenie bývalej právničky SMP Heleny Kiššovej, ktorá podľa zákona zastávala aj funkciu poslanca mestského zastupiteľstva.

Ing. Eliška Gocká, manažérka strediska Pietnych služieb, poslankyňa MsZ

Poznámka redakcie

Teší nás v poslednom období zvýšený záujem poslancov piešťanského mestského zastupiteľstva o reakciu na dianie v komunálnej politike prostredníctvom Piešťanského týždňa. Je to aj v súlade so smerovaním redakcie poskytnúť občanom čo najširšie spektrum informácií. Preto sme sa rozhodli zaradiť do nášho periodika (ne)pravidelnú rubriku Názory poslancov.
Za prezentovaný obsah však zodpovedajú autori, redakcia Piešťanského týždňa sa s niektorými ich názormi nestotožňuje a nepovažuje ich v niektorých prípadoch ani za faktograficky presné. Vyhradzujeme si však právo nezverejňovať tie, ktoré priamo nesúvisia s problematikou, prerokovávanou na mestskom zastupiteľstve, či hoci aj v štylistickej parabole dotýkajúce sa náboženského presvedčenia, rasovej neznášanlivosti či národnostných urážok.

Tibor Hlobeň, šéfredaktor

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín