Názory poslancov: Každá činnosť má svoje pravidlá

  • Spravodajstvo
  • 5. februára 2016, 08:21
  • Autor:Martin Valo

V médiách stále rezonuje informácia, že aj v tomto roku sa bude údajne už premietať v prírodnom kine. Neustále osobne upozorňujem, že na prevádzku budúceho prírodného kina nie je urobená štúdia uskutočniteľnosti a aktivite Michala Fialu, ktorý je aj verejným činiteľom – poslancom, sa robí akási nesmierna publicita v zmysle účel svätí prostriedky.

Viem, že existuje štúdia druhej etapy dokončenia. Noví poslanci majú ale svoje predstavy. Už v minulom roku informovali privátne web noviny, že sa bude premietať… Žiaľ, táto činnosť má svoje pravidlá. O tom asi aktivisti nemajú informácie.

Kino je kultúrna pamiatka a v súčasnosti, keď je kapacita 262 miest vo Fontáne a 600 miest v Dome umenia, je ťažké sa domnievať, že počas 100 dní prevádzky prírodného kina sa vrátia investície. Ani v Seredi sa to nepodarilo sprevádzkovať.

Päť kín presúva DCP projektor na štyri mesiace do letného kina (Trnavský a Bratislavský kraj). Ak by sa aj zakúpil iný projektor – lacnejší variant – je to na úkor kvality premietania a ponuky. Na štandardnom projektore sa dajú premietať iba DVD filmy a Blu-ray. Nie súčasné filmy na nosiči DCP, o čo by bol najväčší záujem.

Preto sa stále čudujem vedeniu mesta, že nevydalo voči takýmto aktivitám svoje odborné stanovisko. Lebo aktivisti sú niekým a niečím zahmlievaní, že všetko ide a bude podľa nich. Dve čierne stavby z dielne občianskeho združenia už stoja… Nie všetko, čo tu bolo v minulosti, sa dá zrealizovať len naivnou predstavou, že sa to dá. Som fanúšik filmu a kultúry vôbec, ale takýmto spôsobom je možné postaviť si kino doma na záhrade, ale nie pre verejnosť, kde platia predpisy a nariadenia.
Iná situácia by bola, keby sa k tomu pristupovalo v zmysle poriadku, cieľa a korektne.

Martin Valo, poslanec MsZ

Poznámka redakcie



Teší nás v poslednom období zvýšený záujem poslancov piešťanského mestského zastupiteľstva o reakciu na dianie v komunálnej politike prostredníctvom Piešťanského týždňa. Je to aj v súlade so smerovaním redakcie poskytnúť občanom čo najširšie spektrum informácií. Preto sme sa rozhodli zaradiť do nášho periodika (ne)pravidelnú rubriku Názory poslancov.
Za prezentovaný obsah však zodpovedajú autori, redakcia Piešťanského týždňa sa s niektorými ich názormi nestotožňuje a nepovažuje ich v niektorých prípadoch ani za faktograficky presné. Vyhradzujeme si však právo nezverejňovať tie, ktoré priamo nesúvisia s problematikou, prerokovávanou na mestskom zastupiteľstve, či hoci aj v štylistickej parabole dotýkajúce sa náboženského presvedčenia, rasovej neznášanlivosti či národnostných urážok.

Tibor Hlobeň, šéfredaktor

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava