Návrh komisie pre rozpočet vyvolal búrlivú diskusiu

  • Spravodajstvo
  • 10. júla 2013, 08:26
  • Autor:IP (t)

Poslanec zastupiteľstva za stranu Smer-SD Jozef Chudý predložil na rokovanie piešťanskej dvadsaťpäťky návrh na založenie novej komisie, ktorá by riešila otázky zostavovania rozpočtu mesta a príspevkových organizácií. Väčšina jeho poslaneckých kolegov nepokladala zriadenie takejto komisie za vhodné.

V dôvodovej správe k predloženému návrhu J. Chudý píše: „Z teoretického i praktického hľadiska by malo zastupiteľstvo pracovať s rozpočtom ako procesom, teda neustále ho sledovať, kontrolovať, vyhodnocovať a korigovať. Aj keď by sa z hľadiska minulosti mohla takáto myšlienka zdať ako prehnaná, pri pohľade na iné oblasti činností mesta, kde sú zriadené komisie, ktoré pravidelne pracujú, pokladám návrh na zriadenie rozpočtovej komisie nielen za oprávnený, ale nanajvýš naliehavý.“

Poslanec vo svojom výstupe tiež kritizoval to, že mesto vkladá financie do projektových dokumentácií veľkých projektov bez toho, aby malo v rukách štúdie uskutočniteľ-nosti. Plán pripravovaných investičných akcií by podľa neho nemal mať štyridsať strán, ale iba štyri riadky, a tým sa podrobne venovať a rozvíjať ich. Kritizoval i rovnosť prístupu k zdrojom mesta, a to hlavne v oblasti športu.
O ďalších prediskutovávaných veciach na zastupiteľstve sa dočítate v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel