Najviac priestupkov riešili mestskí policajti v centre

  • Spravodajstvo
  • 17. februára 2017, 11:01
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Najväčšia koncentrácia páchania priestupkov v Piešťanoch je v centre mesta. Z celkového počtu 2811 mestskou políciou evidovaných priestupkov riešili až 2148 na uliciach Vajanského, Nálepkova, Winterova, v Sade A. Kmeťa, na uliciach Hviezdoslavova, Teplická, Royova, Rázusova a Beethovenova, ale aj na Nábreží I. Krasku a K. Fodora.

Pri dohliadaní nad poriadkom v uliciach Piešťan mestským policajtom výrazne pomohla i čiastočná obnova vozového parku, konkrétne zakúpením nového hliadkového vozidla, ale aj rozšírenie kamerového systému o ďalších sedem kamier. Tri pribudli na križovatke Bratislavskej a Krajinskej cesty, dve ďalšie na sídlisku Adam Trajan (Slovenský dvor a supermarket) a dve nové kamery má mestská polícia pred železničnou stanicou. Mestskí strážnici tak v súčasnosti disponujú celkovo tridsiatimi ôsmimi bezpečnostnými kamerami v uliciach s výstupom na centrálny pult v jej sídle na Teplickej ulici.

I keď mestskí policajti vlani oproti roku 2015 evidovali nárast dopravných priestupkov o viac ako päťsto, celkový počet vybraných blokových pokút naopak poklesol o viac ako tristo.

Rekordmanom vo vybratých sumách na pokutách je Nálepkova ulica, kde páchatelia priestupkov za minulý rok prispeli do mestského rozpočtu sumou 3140 eur. Za ňou nasleduje Vajanského s príspevkom na chod mesta vybratým na pokutách v celkovej hodnote 2570 eur a na treťom mieste v nie veľmi pozitívnom rebríčku sa umiestnil Sad A. Kmeťa s priestupkami v hodnote 1880 eur.

Mestskí policajti za páchanie priestupkov v uliciach Piešťan vybrali na pokutách v roku 2016 celkovo 16 895 eur. Najväčší podiel so sumou 14 780 eur pritom mali na vybratých pokutách priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Porovnanie počtu a druhu priestupkov v roku 2015 a 2016 (VZN – priestupky

Okrem riešenia priestupkov a vyberania pokút policajti riešili i 27 zistených vrakov motorových vozidiel. V zmysle zákona o odpadoch ich odstránili z ulíc mesta šesť, 21 odstránili ich vlastníci dobrovoľne až pri riešení záberu verejného priestranstva, päť áut bolo mestskými policajtmi nahlásených Obvodnému úradu Piešťany a 14 je ešte stále vo vyšetrovaní.

Mestskí strážnici sa však okrem reštrikcie v oblasti páchania priestupkov podieľajú i na preventívnych aktivitách, a to najmä prednáškami na školách či pomoci pri organizovaní branných dní v školských zariadeniach v kúpeľnom meste, ale i okolitých obciach, a aj spoluorganizovaním letného výchovno-vzdelávacieho tábora pre peer aktivistov v oblasti prevencii kriminality v priestoroch Horského hotela v Belušských Slatinách.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek