Najčudnejšie miesta na oddych v Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 3. marca 2016, 08:19
  • Autor:am

Kto by si rád nedoprial chvíľku oddychu po dlhej chôdzi? Piešťanci o tom vedia svoje, no niektoré z miest, kde nohám ulahodia, sú prinajmenšom čudné. Samozrejme, dôležitá je istá dávka „nadsádzky“ a irónie, i keď proti gustu žiaden dišputát. Posedenie medzi odpadkami niekomu určite vyhovovať môže, no iste by kúpeľné mesto vyzeralo lepšie práve bez podobných zanedbaných miest. Poznáte aj ďalšie?

Lavička pred stanicou Simulovaný altánok


Napriek tomu, že na autobusovej i železničnej stanici sa nachádza miest na sedenie dostatok, niekomu z obyvateľov sa ich počet zdal pravdepodobne nízky. Na pozemku deliacom tieto dve dopravné inštitúcie pribudla jedna lavička navyše. Opretá o strom, zospodu zaťažená dvomi kusmi asfaltu, sa týči priamo naproti stanovištiam taxislužieb. Okolie dotvárajú plastové fľašky, ohorky od cigariet a ďalšie množstvo odpadkov.

V prírode by si odpočinulo aj dieťa vo vaničke.

Simulovaný altánok


Mnohým by ani len nezišlo na um, že medzi kmeňmi stromov na Bodone, utvárajúcimi uprostred „útulný“ priestor, sa dá posedieť. Zatiaľ neznámi tvorcovia improvizovaného prírodného altánku zanechali všetkým výsledok svojho „kumštu“. Nenachádzajú sa tam len bežné odpadky – plechovky od piva, tetrapaky od mlieka, ale dokonca aj časť detského kočíka. Dieťa v ňom, našťastie, nik nenechal, ale posedenie muselo stáť za to.

Vedľa autosedačky sa nachádzajú prázdne „blistre“ od liekov.

Autosedačka


Niekoľko desiatok krokov od železného mosta sa v smere na Prúdy nachádza lahôdka. V kríkoch si niekto „zabudol“ časť autosedačky. Možno si ju majitelia pripravili na leto, aby si v prírode, hoci nelegálne a nezodpovedne, mohli posedieť na mäkkom. Možno sa zíde aj fajnšmekrom. V jej okolí sa nachádza množstvo prázdnych „blistrov“ od liekov a ďalších nebezpečných použitých prostriedkov.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 1. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín