Na pozemku sa hromadia odpadky

  • Spravodajstvo
  • 19. februára 2018, 15:30
  • Autor:am

Staršia generácia si azda ešte spomína, keď medzi Sídliskom A. Trajan a záhradami za zimným štadiónom v Piešťanoch fungovali takzvané „majetky“. Dnes už tam je len pláň zarastená burinou, na ktorej sa hromadia odpadky.

Pozemok na Bratislavskej ceste je už dávno prázdny a prerastený nežiaducou zeleňou, zo strany komunikácie ho lemujú len bilboardy. Pozdĺž neho však vedie úzka, kedysi štrková cestička, ktorú najmä obyvatelia Sídliska A. Trajan využívajú na prepravu napríklad na zimný štadión či do mesta. Pred približne desiatimi rokmi bol ešte tento pozemok zabezpečený plechovým plotom.
No dnes tam žiadny nie je. Pre všetkých okoloidúcich je viditeľná burinou zarastená parcela, na ktorej sa hromadia odpadky, a to nielen zahodené plechovky, plastové a sklenené fľaše či vrecká od čipsov, ale na niektorých miestach to vyzerá, ako by tam ktosi zámerne vysypal odpad. Už počas jasného dňa tento priestor vyzerá tak, že v noci by sa tadiaľ asi málokto odvážil ísť sám.
Pozemok v súčasnosti patrí firme Tax Audit Slovensko, s.r.o., ktorú sme i oslovili za účelom zistenia, kedy priestor plánujú „dať do poriadku“. Za spoločnosť nám odpovedal Viliam Kupec, ktorý prisľúbil, že údržbu predmetného pozemku plánujú vykonať v jarných mesiacoch tohto roku.
I keď je v takýchto prípadoch jasné, že majitelia pozemkov si nechodia svoje priestory špiniť a zanášať odpadkami sami, tak je údržba na ich pleciach. Podľa mestského nariadenia o odpadoch, môže oznámiť umiestnenie odpadu na nehnuteľnosti ktokoľvek, a to príslušnému orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva (Okresný úrad Piešťany, odbor starostlivosti o životné prostredie) alebo Mestu Piešťany prostredníctvom príslušného interného útvaru mestského úradu. Avšak tie môžu vlastníka len vyzvať. Na svojom súkromnom pozemku si poriadok musí vykonať sám majiteľ.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava