Na piešťanskej pošte si počkáte

  • Spravodajstvo
  • 15. mája 2018, 08:05
  • Autor:am

Určite to poznáte. Otvoríte poštovú schránku a nájdete v nej žltý lístok. Radosť z malého balíčka, ale aj prekvapenie z nečakanej zásielky však vystrieda stres, že si opäť budete musieť vystáť rad. A v poslednej dobe nech prídete na piešťanskú poštu kedykoľvek, ten rad tam zaručene bude. Ibaže by ste mali šťastie.

V tomto prípade však rad pred okienkom neznamená, že na vybavenie čakajú dvaja či traja ľudia. Pravidelne sa totiž stáva, že klienti stoja vonku pred budovou, pretože dnu sa už jednoducho nevmestia. Ak sa rozhodnete v rade vyčkať, niekedy postojíte i trištvrte hodiny.
Kým ľudia hromžia, otáčajú sa na päte, vedú diskusie, aby zabili čas, a čudujú sa, aká apokalypsa nastala, keď na návštevu pošty si musia vyhradiť „pol dňa“, respektíve práceneschopní celé vychádzky, tak na druhej strane priehradky väčšinou panuje pokoj.
Hľadanie jedinej zásielky sa u niektorých pracovníkov pokojne natiahne aj na viac než päť minút. Pošte nepomáha ani to, že v okienku, v ktorom sa vydávajú dôchodky a štátne dávky, už vybavujú všetko vrátane zásielok. A nepomohlo dokonca ani to, že okienka nie sú dve, ale tri. Prečo? Lebo to tretie je zatvorené. Našťastie, vraj iba dočasne.
O vyjadrenie k situácii sme totiž požiadali hovorkyňu Slovenskej pošty Martinu Mackovú. Tá nám potvrdila, že na zlepšenie situácie potrebujú obnoviť bežný počet zamestnancov. „Na Pošte Piešťany 1 sú zákazníkom k dispozícii tri univerzálne priehradky, pričom v súčasnosti v rámci uvedenej pošty riešime organizáciu práce, ktorá súvisí s prirodzenou fluktuáciou zamestnancov. Slovenská pošta robí maximum pre obsadenie voľného pracovného miesta priehradkového zamestnanca, pričom informácia o výberovom konaní je zverejnená napríklad na externých pracovných portáloch. Zákazníkom dovtedy ďakujeme za pochopenie,“ uviedla hovorkyňa.
Ostáva nám preto len čakať, kedy sa tohto miesta ktosi ujme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek