Na opravy materských a základných škôl vyčlenili 106-tisíc eur

  • Spravodajstvo
  • 25. februára 2015, 09:14
  • Autor:vd

Na februárovom zasadaní piešťanského parlamentu poslanci schválili použitie časti prostriedkov z Plaveckého centra vo výške takmer 28-tisíc eur na financovanie projektovej dokumentácie a na rozšírenie a rekonštrukciu materských škôl. Na opravy základných škôl vyčlenili 78 500 eur.

Urobili tak po tom, čo si vypočuli pripomienky rodičov i riaditeľky Základnej školy (ZŠ) F. E. Scherera k technickým nedostatkom budov aj zariadeniu. S pripomienkami vystúpil aj zástupca rodičov materských škôl na Valovej, Detvianskej a Považskej ulici.
Zástupkyňa rodičov Martina Drličková-Rojková sa v rámci bodu dopyty obyvateľov poslancom prihovorila za 913 rodičov, starých rodičov a priateľov ZŠ F. E. Scherera a v nej sídliacej materskej školy. Upozornila na zlý technický stav budovy, ktorú sa od jej otvorenia pred 23 rokmi nik neopravoval. „Sú tam diery v podlahách, kadiaľ dovnútra prichádzajú myši. Treba vymeniť nefunkčné okná i žalúzie, opraviť obvodový plášť, z ktorého opadáva omietka. Na budove sú poodtŕhané plechy. Školu žiadame zatepliť,“ uviedla M. Drličková-Rojíková.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 24. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava