Na ľade sa korčuľovalo pre dobrú vec

  • Spravodajstvo
  • 15. januára 2018, 18:37
  • Autor:am

Občianske združenie Myška opäť pomáhalo. V piatok 12. januára sa na mobilnej ľadovej ploche pri OD Prior v Piešťanoch stretla Myška superhrdinka, snehuliak Olaf a Sponge Bob, aby trošku uľahčili život 23-ročnému Dankovi Bučencovi z Myjavy a jeho mame Sone.

Danko trpí niekoľkými nevyliečiteľnými diagnózami, ako tuberózna skleróza, autizmus, mentálna retardácia stredne ťažkého stupňa, epilepsia, tumory na mozgu, cysty na obličkách, histamínová intolerancia, intolerancia kravského mlieka a vysoký tlak, depresie, stavy agresivity. Poberá invalidný dôchodok vo výške 327 eur a jeho mamina Soňa opatrovateľský príspevok vo výške 140 eur. Po uhradení nájmu a poplatkov im na život zostáva 70 eur mesačne. Danko by potreboval liek Daosin, probiotiká, chlorelu, zelený jačmeň a kozie mlieko a výrobky z neho.
Práve preto sa zástupcovia občianskeho združenia Myška rozhodli zorganizovať charitatívne podujatie na ľadovej ploche pri OD Prior. „Chceli sme pomôcť Dankovi, spestriť deťom chvíle na klzisku a predstaviť našu začínajúcu dielňu šikovných rúk,“ uviedla Eva Čavojská z OZ Myška. Ako vždy bolo kopec balónov, maskotov, maľovanie na tvár a súťaže. „Druhý ročník Myška na ľade hodnotíme na jednotku s hviezdičkou,“ skonštatovala E. Čavojská.
Po ľade sa v piatok preháňali maskoti, vystúpili aj dievčatá zo Skating Club Piešťany, taktiež sa spievalo i recitovalo a každý dostal odmenu. Dokonca sa podarilo pricestovať aj Dankovi s maminou. „V sobotu písala, že kúpila prvé lieky z finančného daru zo zbierky od pani Mitošinkovej a jej priateľov z Piešťan a Banky. Odovzdanie obálky so 110 eurami prebehlo na klzisku,“ dodala zástupkyňa občianskeho združenia. Počas podujatia sa ešte vyzbieralo 170 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel