Na externú právnickú firmu radnica vynakladá tisíce eur

  • Spravodajstvo
  • 18. mája 2017, 09:38
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Aj napriek tomu, že šéf právneho oddelenia piešťanskej radnice a zároveň kontroverzný konateľ mestského bytového podniku Pavol Vermeš často i na oficiálnych fórach sám seba vykresľuje ako excelentného právnika, pravda je zrejme úplne iná. Od jeho nástupu do čela bytového podniku v závere minulého roka vyplatila organizácia externej právnickej firme za štyri mesiace tohto roka sumu viac ako päťtisíc eur.

V platbách rovnakej advokátskej kancelárii Mojžiš a partneri z Bratislavy nezaháľa ani radnica, kde je Vermeš šéfom právneho oddelenia. Externej firme za právne služby vypláca každý mesiac paušálne sumu 960 eur, čo je od začiatku roka dohromady 3840 eur.

Zarážajúci je však fakt, že mestský úrad i bytový podnik zamestnáva svoje vlastné právnické tímy, ktoré ho mesačne na mzdách a odvodoch stoja nemalé prostriedky, aj napriek tomu na právnickú prácu potrebujú externú advokátsku kanceláriu. Tej tak z prostriedkov radnice a bytového podniku od začiatku roka vyplatili dohromady 8966 eur.

Chceli sme preto zistiť, či sú podľa vedenia mesta tieto finančné prostriedky vynaložené účelne, akými špecifickými úlohami je poverená externá advokátska kancelária, ktoré by nedokázali zvládnuť právnici radnice či právnici bytového podniku, prípadne aby mestský úrad zadefinoval, aké sú to úlohy, ktoré nedokáže zvládnuť ani radničný právnik a zároveň šéf bytového podniku v jednej osobe – P. Vermeš. Chceli sme tiež, aby nám radnica vysvetlila, aké pracovné povinnosti si vlastne plnia právnici právnych oddelení mestského úradu či bytového podniku, keď si na ich robotu musí vedenie mesta najímať externú advokátsku kanceláriu. Odpovedí sme sa však do uzávierky vydania tohto čísla nedočkali.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 16. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava